dimarts, 4 de desembre del 2012

L’èpica del Mataró no pot amb un gran Les Corts




PUBLICAT PER BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER ROGER CORNET EL 03/12/2012 http://www.esportfemeni.com
FOTO : Imatge del partit entre el Mataró i el Joventut Les Corts. Foto: esportfemeni.com


Les barcelonines han fet una primera part perfecta, i amb una defensa excel·lent han bloquejat un Platges de Mataró que no ha reaccionat fins ben entrada la represa. El recital de triples de Cristina Pujol ha permès a les locals acostar-se a 4 punts després d’anar perdent per 20, però el Joventut Les Corts ha sabut frenar-les a temps i endur-se la victòria (53-62) i el liderat del grup 2 de Mataró.

Nou cop d’autoritat del Fàbrega Finques Joventut Les Corts, que torna a guanyar el Platges de Mataró i s’alça de manera indiscutible com el líder del grup 2 de la Copa Catalunya. Les barcelonines van entrar millor al partit i la seva intensitat les va portar a dominar un Mataró que no va trobar la punteria d’altres ocasions i cediria davant el seu públic.
Les de César Aneas van ser les que van sortir millor, i amb la velocitat de Blanca Garcia i la definició de Núria Talavera superaven la defensa visitant per prendre la iniciativa (7-5), però ben aviat el Joventut Les Corts va posar el candau i va eixugar les mataronines. La intensitat al darrera, amb molt bons desplaçaments i saltant al ‘trap’ per evitar els uns contra uns de la línia exterior groga, va donar rèdit a les barcelonines, que no concediren cap tir alliberat. En atac, van trobar amb Marta Ballús l’eina per trencar pel mig la defensa zonal del Mataró, i entre els punts generats per aquí i d’altres post rebot ofensiu (en van agafar fins a 10), el JLC obria una escletxa significativa (7-15) al final del primer quart.
Sense el control del rebot defensiu (31-40 en el rebot), el Platges de Mataró va facilitar la feina a les de Josep Miquel Bossacoma, que seguien lligant de mans i peus les mataronines amb la seva defensa. Laia Flores semblava donar cert aire amb jugades de talent que agafaven desprevingudes les barcelonines, però les nombroses errades en passades i tirs condemnaven el Mataró, que no anotava amb fluïdesa. Míriam Solozábal –amb 6 punts seguits al final de la primera part– evidenciava el mal moment del seu rival, trencant-lo ja fos des del llançament exterior o dividint la defensa i posant un sever 16-28 al temps de descans.
La represa tampoc va servir per avivar un Mataró poc tens, que semblava perdut, i això ho van aprofitar Júlia Martí –decisiva també amb la seva defensa sobre Ariadna Pujol– i Ballús per associar-se i anotar 9 punts per fer la ferida encara més profunda. Davant l’allau de cistelles que l’havia allunyat fins els 20 punts (19-39), el Platges va començar a ficar pilotes a la zona, on Olga Ruano i Talavera van començar a fer mal. També ho faria Cristina Pujol, que va brillar amb llum pròpia en el tram final del partit, i va ser la jugadora clau per entendre el parcial de 28-12 entre el minut 25 i el 35.
El Mataró va apel·lar a l’heroica i va fer aixecar dels seus seients al públic present amb un recital de triples protagonitzat per Cristina Pujol (5 triples en menys de 10 minuts), que va permetre a les locals esbandir els 20 punts de diferència i col·locar-se només a 4 (47-51). Les d’Aneas van collar de valent el JLC amb una pressió asfixiant que invalidava el rival i li permetia recuperar nombroses pilotes. A més, amb una circulació molt més alegre i efectiva trobaria posicions franques de llançament, i aleshores sí, l’acompanyaria l’encert. No obstant, l’ofici de les visitants en moments clau, com en un dos més u de Nerea Garmendia per concloure el tercer quart, o en els 5 punts, triple inclòs, de Solozábal quan el Mataró anava llançat a culminar la remuntada; va donar vida a les de Barcelona. Garmendia i Paula Tutusaus invalidaven els esforços de les grogues per posar-se per davant, i un triple de Laura Fàbrega (49-53) a falta de dos minuts posava la victòria lluny de l’abast del Platges, que ja no va tenir esma per tornar a posar contra les cordes l’equip barceloní. El Joventut Les Corts s’imposava, per tant, per 53-62 i s’aferra al liderat absolut del grup 2 de la Copa Catalunya després d’haver-se imposat amb justícia al seu màxim rival.
Fitxa del partit:
PLATGES DE MATARÓ (53): B. Garcia (2), C. Pujol (19), A. Pujol (6), N. Talavera (13), O. Ruano (9) –cinc inicial–, T. Gómez, C. Garcia, L. Flores (4), C. Del Santo.
JOVENTUT LES CORTS (62): L. Fàbrega (8), M. Solozábal (11), J. Martí (10), E. Soriano (4), M. Ballús (8) –cinc inicial–, N. Garmendia (7), P. Tutusaus (10), M. Miralles, E. Espiau (4).
PARCIALS: 7-15 / 9-13 (16-28) // 14-18 (30-46) / 23-16 (53-62).