dimecres, 5 de desembre del 2012

El femení del Platges de Mataró no consuma la remuntada davant el Joventut

Van arribar a perdre de vint punts; Cristina Pujol va posar a les mataronines dins del matx a base de triples però es va acabar perdent 53-62

fotos Gabriel Romero

Platges de Mataró 53-62 Joventut Les Corts
Platges de Mataró: Cristina Pujol (19), Ari Pujol (6), Núria Talavera (13), Olga Ruano (9) i Blanca Garcia (2) -cinc inicial- Teresa Gómez, Claudia Garcia, Laia Flores (4), Carol del Santo.
Parcials: 7-15/9-13/14-18/23-16. Total: 53-62.

El femení del Platges de Mataró no va poder  emportar-se la victòria davant el Joventut Les Corts, i va perdre a casa el segon partit de la temporada. El conjunt dirigit per César Aneas, que jugava a la Gàbia, va tenir un mal inici de matx que va estar arrossegant tot el matx. Amb diferències de deu i fins a vint punts, Cristina Pujol va cosir a triples al Joventut en el tram final per posar al Platges dins del partit. No va ser suficient i finalment les visitants es van emportar la victòria per 53-62. Les unionistes queden segons a un triomf del Joventut ara.

L’inici de partit va estar lluny de ser l’esperat en un matx d’aquestes característiques. El Platges de Mataró no va sortir al nivell que va marcar el Joventut des d’un primer moment, i això va passar factura en el primer parcial de partit on les visitants es van escapar 7-15 tot i que en un primer moment el Platges va tenir avantatge de tres punts. A l’inici del segon quart i malgrat tenir una diferència en contra de nou punts (8-17), semblava que el Platges de Mataró reaccionava amb quatre punts consecutius. Però la resposta del Joventut va ser un triple i dos punts més que obrien escletxa: 12-22. L’equip mataroní es trobava molt erràtic tant en el tir lliure com en diverses passades intervingudes per la defensa visitant. Després de l’intercanvi de punts i un parell de triples fallats s’arribava al descans 16-28.

Els moments  més complicats del Platges encara estaven per venir. Les mataronines es van veure superades a la represa, i el 2+1 de Ruano a l’inici del tercer període donaria pas a un parcial de 0-7 favorable al Joventut que deixava tocat a l’equip. Ari Pujol no va poder transformar tres internades a cistella, Laia Flores i Cris Pujol no van encertar per poc dos llançaments de tres i el Joventut en una contra es posava 19-39 a cinc minuts per acabar el període. L’equip, en aquest punt, va despertar i va tornar a anotar. Primer Cristina Pujol i després Talavera, que robava la cartera al Joventut i provocava dos tirs lliures que anotaria posteriorment. Però el Joventut anotava amb molta facilitat i tenia molt vigilada a Olga Ruano sota cistella, qui tenia molt poc marge de maniobra. Les mataronines aconseguien robar diverses pilotes (fins a 17 pèrdues va tenir el Joventut), però no encertaven de cara cistella. Finalment s’encetava el darrer quart 30-46 per culpa d’un 2+1 en els darrers instants.

No es culmina la remuntada per molt poc
El darrer període va ser totalment diferent al viscut en el partit. Ari Pujol anotava dos tirs lliures que serien l’avantsala del show de Cristina Pujol. Una pilota robada per la mateixa Ari acabaria en una llarga possessió mataronina i el triple de la Cristina. El Joventut anotaria posteriorment, però els millors moments mataronins no es van aturar. Pujol feia un segon triple, Ari robava una pilota i Talavera s’estrenava més enllà de 6’25 per posar l’equip 41-48. Van ser minuts molt intensos, ja que el Joventut va intentar tallar la remuntada amb un triple, respost de nou amb Cristina Pujol fent el seu tercer triple consecutiu a cinc minuts per acabar. El matx s’escalfava, la Gàbia presionava i Pujol es trobava totalment on-fire: 4 de 4 (va acabar amb 5 de 12 en total) i 47-51 en el marcador.

La diferència de quatre punts semblava salvable tot i que el Joventut anotaria després del reguitzell de triples mataronins. Després de repartir-se punts entre els equips, la clau arribaria a poc menys de tres minuts per acabar. Amb 51-55 el Platges robava la pilota i Talavera ho provava de tres. L’anella escopia el tir per poquíssim quan semblava que anava dins,  ien la jugada següent el Joventut feia un triple que matava el matx: 51-58. Els últims minuts només van servir per consumar la derrota per 53-62 finalment.