dijous, 27 de desembre del 2012

El femení del Platges campió de la Copa Federació

Les mataronines s’han imposat a la final 65-47 al Joventut Les Corts

24  desembre 2012

El femení del Platges s’ha proclamat aquest cap de setmana campió de la Copa Federació, competició que juguen els dos primers classificats dels dos grups de Copa Catalunya. El conjunt mataroní, dirigit per Cèsar Aneas, es va imposar a la semifinal de dissabte 53-70 al Lima Horta primer classificat del grup 1, mentre que a la final de diumenge, les mataronines van derrotar al Joventut Les Corts 65-47, primer classificat del grup 2 on milita el Platges de Mataró. Aquest era el tercer cop que el Platges s’enfrontava a l’equip barceloní aquesta temporada, fins ara els partits havien acabat amb victòria del Joventut, però a la tercera ha estat la vençuda i les grogues s’han emportat el triomf i el títol de campiones de la Copa Federació.

La semifinal es decideix en el tercer quart
El conjunt mataroní va aconseguir la classificació per jugar la final de Copa Federació dissabte el vespre després de derrotar el Lima Horta 53-70. Tot i el resultat final les mataronines van haver de treballar de valent per superar el primer classificat de l’altre grup de Copa Catalunya.

Després d’un primer quart molt igualat que va acabar amb empat a 13, en el segon període les mataronines van començar a fer el seu joc elèctric i van marxar al descans amb 10 punts d’avantatge (23-33). En el tercer quart les mataronines van passar per sobre del seu rival i amb un gran encert de cara a cistella van encarrilar la victòria arribant la darrer quart guanyant de 23 punts (34-57). En el darrer període les mataronines van mantenir a ratlla un Lima Horta molt tocat que en cap moment va donar la sensació de poder remuntar el matx.

Del matx hem de destacar els 21 punts d’Ariadna Pujol, que va ser la màxima anotadora del partit, la mataronina van estar ben secundada per les seves companyes d’equip Laia Flores (12 punts), Olga Ruano (10 punts ) i Blanca Garcia (10 punts). La mala notícia del partit va ser la lesió de la Clàudia Garcia a qui desitgem una ràpida recuperació.

LIMA HORTA - PLATGES MATARÓ 53-70
PLATGES: Blanca Gracia (10), Laia Flores (12), Ariadna Pujol (21), Olga Ruano (10), Núria Talavera (7), Teresa Gómez, Maria Barbena, Mariona Teixidó, Cristina Pujol (5), Carolina del Santo, Clàudia Garcia (2), Marta Jou (3).
MARCADOR: 13-13, 23-33, 34-57, 53-70.

El Platges juga un partit brillant i s’emporta la final
A la final disputada diumenge al vespre al pavelló Sarfa-Horta de Barcelona, el conjunt mataroní s’enfrontava al Joventut les Corts que s’havia classificat per a la final després de derrotar 78-61 el Sant Adrià. Les mataronines jugaven la final davant el que havia estat fins ara el seu botxí, aquesta temporada les barcelonines s’havien imposat en els dos partits de lliga regular i ja havien infringit a les grogues les dues úniques derrotes que porten fins ara.

En el primer quart la igualtat va ser màxima i el període va acabar amb un ajustat 9-12 a favor de les barcelonines. En el segon quart el ritme anotador continuava sent baix i això afavoria el Joventut que marxava al descans cinc punts a dalt (21-26).

A la represa el Platges va sortir a la pista amb una altra mentalitat, pressionant en defensa, dominant el rebot defensiu i corrent al contraatac i anotant des des la línia de tres, capgirant el marcador al final del tercer quart (43-41). Tot s’havia de decidir en els darrers deu minuts de joc i semblava que el darrer quart seria a cara o creu, però el Platges va estar impecable i va destrossar el fins ara imbatible Joventut Les Corts amb un parcial de 22-6. Al final victòria 65-47 i títol pel Platges de Mataró que es va donar el gust en els darrers minuts de partit de fer rodar la banqueta i que totes les jugadores participessin d’aquest èxit d’aquest equip tan jove i amb tant de futur per davant.

PLATGES MATARÓ - JOVENTUT LES CORTS 65-47
PLATGES: Blanca Gracia (8), Laia Flores (12), Ariadna Pujol (18), Núria Talavera (6), Olga Ruano (16) cinc inicial; Carolina del Santo (2), Cristina Pujol, Teresa Gómez, Marta Jou (3), Clàudia Garcia.
MARCADOR: 9-12, 21-26, 43-41, 65-47.