dilluns, 12 de novembre del 2012

El Platges és més líder contra el Torelló (68-57)

PUBLICAT PER WWW.ESPORTFEMENI.COM  BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER CARLOS DOMÍNGUEZ EL 11 DE NOVEMBRE DE 2012

El conjunt mataroní ha obtingut una valuosa victòria davant un Torelló perseverant, però alhora incapaç d’aprofitar els daltabaixos de les jugadores locals en alguns aspectes del joc. El triomf aferra el Platges com a líder de la competició, mentre que estanca el Torelló en una setena posició gens còmoda

Dues jugadores del Torelló i el Platges es disputen un rebot (Foto: Carlos Domínguez)
La flama guanyadora de l’equip entrenat per César Aneas sembla no apagar-se mai, i aquest migdia les mataronines han donat una nova mostra de superioritat en guanyar a casa davant un equip farragós i lluitador, que s’ha negat a tirar la tovallola fins a l’últim segon. Però tot i les ganes i la motivació de les jugadores del Torelló, unes quantes pinzellades de joc intermitent han estat suficients perquè el Platges regalés un nou triomf als abrigats assistents del Palau Josep Móra.
La imprecisió en les línies de passada, els desajustos defensius i la precipitació en les jugades d’atac han envaït el joc del Platges durant l’inici del partit, situació que ha aprofitat el Torelló per agafar rebots ofensius i col·locar una primera avantatge de cinc punts a l’electrònic. La prometedora Ari Pujol ha personificat la inestabilitat del joc mataroní; massa esverada en atac i amb una mala selecció de tir, els seus errors l’han condemnat a la banqueta a les primeres de canvi, mentre les visitants continuaven treballant per eixamplar l’avantatge. Malgrat tot, el Platges ha reaccionat enfortint la seva defensa i construint ràpids contraatacs acabats en cistella o falta personal, una garantia de punts que li ha permès retallar distàncies fins a substituir el domini del Torelló en el marcador. A falta de dos minuts per l’acabament del quart, el conjunt maresmenc ha contrarrestat els punts de la visitant Anna Moral mitjançant la superioritat de les seves interiors, Olga Ruano i Carolina del Santo, que han girat la truita a favor del Platges (18-11).
Un cop començat el segon període, el Torelló s’ha mostrat incapaç de repetir la gesta dels primers cinc minuts i ha xocat una i altra vegada contra el mur defensiu mataroní, que ha provocat errors forçats de les rivals per a transformar-los en cistelles ràpides. La velocitat en les transicions, la fluïdesa en les línies de passada i la capacitat de la joveníssima Laia Flores per trobar espais amagats ha permès que les locals castiguessin al Torelló amb una gran efectivitat en el tir exterior, aspecte on jugadores com Cristina Pujol o la mateixa Laia Flores resulten letals. Les visitants s’han trobat completament perdudes en atac, sense manar jugades i amb grans dificultats per a connectar dues o tres passades sense trobar mans inesperades, mentre les mataronines han continuat sumant sense l’encert de la seva millor jugadora, Ari Pujol, que ha tornat a ser substituïda després de fallar quatre tirs lliures seguits i sense haver anotat ni un sol punt. Per sort per als interessos locals, la qualitat de la resta de dorsals del Platges ha dissimulat la inspiració anotadora d’Anna Moral, fent créixer les diferències en arribar al descans (41-28).
A l’inici dels següents deu minuts, el Torelló ha recuperat l’optimisme manant jugades ofensives i retallant lleugerament les distàncies, però els centímetres, el caràcter i la superioritat física de la millor jugadora del partit, Olga Ruano, han evitat la reacció visitant mitjançant punts a la pintura i grans intimidacions en defensa. Amb el pas dels minuts, la intensitat defensiva d’ambdós conjunts ha disminuït, agilitzant el joc i provocant contraatacs per les dues bandes, molt ben aprofitats per les exteriors mataronines per dinamitzar el marcador al seu favor i millorar l’encert des de la línia de personal. Als últims dos minuts de quart, però, les locals han llençat per la finestra el treball de tot el període rebaixant notablement la concentració en l’àmbit defensiu, fet que han aprofitat Laura Llagostera i la incansable Anna Moral per anotar en jugades aïllades i donar esperances al seu equip (55-45).
Arribats a l’últim tram de partit, Olga Ruano ha tornat a donar classes de tècnica individual amb els seus moviments a la pintura, i la base Blanca Garcia, amb set punts gairebé consecutius, ha disparat les diferències a favor del Platges. La dinàmica anotadora del Torelló s’ha anat extingint de mica en mica, fruit de la seva precipitació en atac, les errades en el tir exterior i la falta d’idees davant la intensitat de les mataronines en defensa. Tot i que les seves opcions han desaparegut a la segona meitat del quart, les visitants han lluitat fins al final tot i conèixer la superioritat de les líders de la competició en tots els aspectes del joc. El tècnic local, César Aneas, ha aprofitat el resultat per donar minuts a les jugadores menys utilitzades al llarg de la temporada, fent ús del fons d’armari mataroní i sumant, novament, una victòria que dóna aire fresc a les ambicioses aspiracions del Platges de Mataró (68-57).
Fitxa tècnica:
Platges de Mataró (68): B. Garcia (15), C. Pujol (11), N. Talavera (7), O. Ruano (22) i A. Pujol -cinc inicial-, T. Gómez (3), L. Flores (5), C. Del Santo (5), M. Jou (1), C. Garcia i M. Teixidó. Cap expulsada.
CB Torelló (57): I. Jordana (6), M. Portet (8), A. Moral (14), L. Llagostera (11) i L. Soler (6) -cinc inicial-, C. Montero (1), E. Corominola (8), M. Donadeu (2), C. Bové, A. Farrés i A. Padrós. Cap expulsada.
Parcials i quarts: 18-11/ 41-28 (23-7)/ 55-45 (14-17)/ 68-57 (13-12).
Àrbitres: Miguel Ángel Sánchez i Lorenzo Jesús Cubero.