dimarts, 30 d’octubre del 2012

El Platges neutralitza el Ploms Salle-Reus (63-50)

PUBLICAT PER BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER CARLOS DOMÍNGUEZ EL 28/10/2012 21:48 WWW.ESPORTFEMENI.COM

Tot i plantar cara durant gairebé tot el partit, el Ploms Salle-Reus ha estat incapaç de frenar la dinàmica del Platges, que s’aferra a la primera posició del grup.  El Reus, en canvi, continua submergint-se al fons de la classificació

Ajustada victòria la que els aficionats del Platges han pogut assaborir enmig d’una tarda de guants i abric al Palau Josep Móra de Mataró, on el fred ha semblat afectar el ritme imposat pel líder de la competició, que s’ha embutxacat la victòria tot i no mostrar el nivell al qual ens té acostumats. La primera en escalfar-se sobre la pista ha estat la talentosa Ariadna Pujol, transformant els primers set punts del Platges i liderant l’encert ofensiu del seu equip, més preocupat d’encistellar cada atac que no pas de protegir la seva cistella. Aquesta debilitat defensiva ha estat aprofitada per les visitants, que han anat perseguint al Platges gràcies a l’efectivitat en el tir exterior de jugadores com Laia Adserà, protagonista de dos triples gairebé consecutius. Transcorreguda la primera meitat del quart, els dos conjunts han rebaixat lleugerament el ritme ofensiu i endurit les defenses, provocant un resultat igualat a la fi dels primers deu minuts de joc (18-16).
Un triple de Betty Salat tot just a l’inici del segon període ha posat per davant en l’electrònic al Ploms Salle-Reus, retratant encara més la falta de concentració en l’engranatge defensiu del Platges. Ha estat llavors quan César Aneas ha manat a les seves jugadores que fessin pressió a camp contrari després de cistella, un fet que no ha variat la situació a curt termini per als interessos locals. Lluny d’això, ambdós conjunts han intercanviat cops en forma de cistelles dins la pintura, des d’on les mataronines Carolina Del Santo i Olga Ruano han trobat avantatge en l’aspecte ofensiu, i han contrarrestat els punts interiors de les visitants Betty Salat i Andrea Magriña, aquesta última molt encertada també en el tir exterior. L’esforç anotador dels dos equips, si més no, ha permès mantenir la tensió fins al descans, al qual el bàndol mataroní ha arribat per davant en el marcador, tot i que amb una avantatge poc optimista (35-32).
La segona part ha començat amb una boira de desencert palesa en els dos conjunts,  que s’ha anat dissipant a mesura que han anat passant els minuts i les jugadores han anat escalfant el ritme de joc. Transcorreguts els primers cinc minuts del tercer període, la bona selecció de tir per part del Platges ha desencadenat una pluja de punts tant des de la línia de 6,25 com des de l’interior de la pintura. Tot i així, el Ploms Salle-Reus ha continuat lluitant per assetjar les locals a l’electrònic, i ho ha aconseguit en la majoria del quart,  excepte en els tres últims minuts del període, en què l’ordre en els atacs estàtics i les jugades manades per la joveníssima Laia Flores han obert la ferida defensiva del Reus; resultat en gran part dels punts i el treball interior d’Olga Ruano. Malgrat tot, un, el caràcter de les visitants les ha impulsat a no despenjar-se del tot, arribant a la fi del quart amb una lleugera renda de quatre punts a favor del Platges (49-45).
Els dos conjunts han iniciat l’últim període refredats en l’aspecte ofensiu, fins que ha aparegut Ariadna Pujol per posar-se el Mataró a les espatlles. Les seves penetracions -finalitzades sempre en cistella o bé en punts des de la línia de personal- han permès eixamplar les diferències als segons cinc minuts del quart, en què el gran esforç realitzat prèviament per les visitants ha passat factura en la intensitat defensiva, diluint els fruits del treball anterior. El Platges s’ha col·locat vuit punts per davant a falta de dos minuts per l’acabament del partit, cosa que ha fet molt difícil la remontada del Reus. Un cop la distància s’ha fet més gran, la confiança ha pujat per a les locals i ha desaparegut per a les visitants, que han abaixat els braços davant la visió d’una muntanya ja impossible d’escalar (63-50). Tot i remar fins al final, el Reus s’ha enfonsat abans d’arribar a terra.
El Platges, mostrant la meitat del nivell que amaguen les seves jugadores, s’ha endut el partit i continua líder de la classificació deu grup 2 de Copa Catalunya. Qui sap com acabarà la temporada, però el que està clar és que el sostre d’aquest equip, de moment, no existeix.
Fitxa tècnica:
Platges de Mataró (63): B. Garcia (7), L. Flores (6), A. Pujol (18), N. Talavera (4), O. Ruano (14) -cinc inicial- C. Pujol (4), C. Del Santo (7), M. Jou (2), C. Garcia i T. Gómez. Cap expulsada.
Zamar 2000 Ploms Salle-Reus (50): E. Sintes (3), L. Adserà (12), A. Magriña (11), B. Salat (9), E. Mas -cinc inicial-, S. Guelvenzu (4), M. Borrell (2), K. Faye (7) i M. Guerrero. Cap expulsada.
Parcials i quarts: 18-16/ 35-32 (17-16)/ 49-45 (14-13)/ 63-50 (14-5).
Àrbitres: Ferran Puchol Pascual i Oscar Aloy De Gea.