dilluns, 8 d’octubre del 2012

El Mataró desplega el seu potencial davant l’Arenys

PUBLICAT PER http://www.esportfemeni.com BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER ORIOL BORRAS EL 07/10/2012 17:00  FOTO CAPGROS.COM

Inapel·lable victòria del Platges de Mataró al derbi dels dos equips del Maresme per un clar 78-51. Les mataronines van trencar el partit al final del segon quart i l’Arenys ja no es va poder recuperar.

Un derbi sempre és un derbi, però quan es tracta d’un enfrontaments entre dos equips d’una de les comarques catalanes amb més tradició de bàsquet com és el Maresme, el derbi té un punt més d’atractiu. Jugadores que han vestit les dues samarretes a tots dos bàndols i moltes ganes en tots dos equips davant d’un partit si més no diferent.
Si bé és cert que la diferència entre els dos equips sènior de Platges de Mataró i Arenys Bàsquet és evident (l’un és clar candidat al títol de Copa Catalunya, mentre que l’altre acaba de pujar de 1a Catalana), ningú ho hagués dit en veure el primer quart del partit. L’Arenys va sortir amb atreviment i sense complexes i es va posar per davant en el marcador d’entrada. 5 punts seguits de Paula Casarramona van avançar l’Arenys en el partit. El Mataró va reaccionar per posar el 12-7 que li semblava poder agafar avantatge, però l’Arenys es negava a rendir-se i amb 5 punts més igualava el partit de nou. Dos tirs lliures de Laia Flores posaven fi a un primer quart igualat amb alternatives constants. Les coses canviarien en el segon període: Olga Ruano va començar el seu xou particular, capturant rebots ofensius importants, rebent faltes, i anotant cistelles aprofitant-se de la seva alçada. L’Arenys seguia resistint-se a deixar marxar el Mataró i amb un parcial de 0-6 tornava a igualar el partit a 20, però dos triples de les dues Pujol del Mataró (primer Cristina i després Ariadna), obririen la veda a un moment de joc dolç del conjunt de César Aneas que trencaria el partit. Un parcial de 16-2 enviava el partit al descans amb el Mataró 14 punts per sobre i molta feina feta.
A la represa, per si l’Arenys tenia pensat tornar a eixugar les diferències, el Mataró va sortir encara més intens, i amb un 2+1 d’Ari Pujol i un triple de Blanca García va deixar les diferències en un +20 dolorós (42-22). De la mà de Núria Giménez, l’equip d’Enric Cervera es tornava a acostar una mica en el marcador, però Ari Pujol amb 10 punts consecutius (14 al tercer període) esvaïa qualsevol mena de dubte. La resta de l’equip se sumava a la festa amb un gran treball defensiu, que tancava el període amb una diferència al voltant dels 30 punts ja definitiva. En un darrer quart testimonial, tots dos equips van reduir la intensitat defensiva i el partit es va animar a tots dos cantons en l’aspecte ofensiu. El Mataró va arribar a tenir un màxim avantatge de 38 punts, que l’Arenys es va encarregar de maquillar amb un parcial final de 0-10 que deixava el marcador en el definitiu 78-51.
Fitxa tècnica:
Platges de Mataró (78): L. Flores (9), B. García (7), A. Pujol (26), C. Pujol (9), O. Ruano (11) – cinc inicial – T. Gómez (3), M. Barbena (2), M. Teixidó (6), N. Talavera (2), C. del Santo i M. Jou (2).
Arenys Bàsquet (51): M. Balmes (5), M. Bellido (11), G. Tost, S. De Miguel (6), P. Casarramona (8) – cinc inicial – C. Gibert, M. Fernández, A. Cabré (4), A. Moreno (5), N. Giménez (12) i C. Conejos.
Parcials: 14-12 / 22-10 (36-22) // 23-10 (59-32) / 19-19 (78-51)