dimecres, 24 d’octubre del 2012

El Joventut Les Corts es posa les piles (76-60)




PUBLICAT PER http://www.esportfemeni.com   COPA CATALUNYA — PER ORIOL BORRAS EL 22/10/2012 00:02 Foto: esportfemeni.com / @alexceresuela

Després de perdre la setmana passada contra el Cerdanyola i mostrar símptomes de millora dissabte a Reus, el Fàbrega Finques Joventut Les Corts ha tornat a ser aquest diumenge el de les grans ocasions, derrotant clarament un dels millors equips de Copa Catalunya, un Platges de Mataró, que no ha pogut fer res davant l’increïble nivell d’encert de les barcelonines.

El Les Corts ha sortit fortíssim a pel partit des del salt inicial. Nerea Garmendia anotava els primers 4 punts i esperonava el seu equip cap a un parcial de 8-0 en pocs minuts. La rèplica la posaria ràpidament Laia Flores, que amb dos triples acostava el Mataró en el marcador (12-8), però ben poc han durat els bons minuts de les maresmenques en aquest període. El Joventut Les Corts ha començat a recuperar pilotes, a córrer, jugant a un ritme ofensiu altíssim que ha aclaparat el Mataró i ha posat la directa a un nou parcial de 7-0 amb el que ha acabat el primer període (19-8). Al segon quart, el partit ha guanyat en intensitat. Amb els dos equips bolcats a l’atac, el partit s’ha tornat molt més atractiu i l’alternança de cistelles era una constant. El Mataró s’ha aproximat de nou al Les Corts, però les locals han tornat a passar per sobre com una piconadora. Dos triples abans del descans d’Elena Espiau han portat el partit a un màxim avantatge de 15 punts (44-29) que deixava les coses molt coll amunt pel Mataró.
Al tercer període, les coses han seguit en la mateixa línia. El Platges de Mataró no ha deixat de lluitar per retallar distàncies, de la mà d’una Olga Ruano omnipresent en el rebot ofensiu i en les cistelles prop del cèrcol i una Ariadna Pujol que començava a aparèixer decisivament amb la seva velocitat per trencar la defensa rival. Però tot i el bon ritme ofensiu del Mataró, resultava impossible per a les de César Aneas retallar les diferències. La raó: un Joventut Les Corts encertadíssim en el tir, molt per sobre dels seus percentatges habituals i que en atac seguia anotant pràcticament a cada possessió. El darrer període ha estat un mer tràmit per les locals, amb el partit ja a la butxaca s’han limitat a estabilitzar les diferències per aconseguir una victòria important, no només a efectes de classificació, sinó també per a la seva moral, i que deixa els dos equips coliderant el grup 2 amb 5 victòries i 1 derrota.