dilluns, 17 de setembre del 2012

Victòria contundent del Platges de Mataró

Les mataronines guanyen a domicili en l’estrena a la Copa Catalunya amb molta claredat (46-75) en superar al BF Viladecans, que es va veure fora del partit molt aviat.

El Mataró ha arrasat el Viladecans en la primera jornada. Foto: Jriberalern
El Platges de Mataró comença la Copa Catalunya amb molt bon peu amb la victòria aconseguida a Viladecans. A l’escalfament ja es veia a l’equip molt concentrat, i bona prova d’això va ser el parcial inicial aconseguit per les visitants de 0-6. Jordi Escardívol no va trigar a demanar el primer temps mort del partit, per intentar revertir la situació, però les locals no eren capaces d’atacar la zona 2-3 plantejada per les mataronines ni de superar la pressió a tot el camp, i es veia un equip desdibuixat, poc fluït i sense idees.
El Mataró va fer mal amb els triples de les seves jugadores exteriors, i carregant molt bé el rebot ofensiu. Amb aquests ingredients es va arribar amb un contundent 4-26 al final del primer quart, un partit que ja semblava sentenciat, i amb una diferència que podria haver sigut més gran si les visitants haguessin estat més encertades des de la línia de tirs lliures.
Al segon quart, les viladecanenques van sortir amb més ambició i amb ganes de remuntar un partit que estava molt costa amunt. Sonia Pascual es va carregar a les espatlles l’equip, i va ser el puntal ofensiu de les locals, que tot i això no van aconseguir reduir en cap moment la diferencia al marcador i s’arribava al descans amb el partit molt favorable al Platges Mataró, 19-41.
Poc canviaria el partit a la represa, que va començar amb una demolidora Olga Ruano a la zona, que acabaria el partit amb 23 punts i 11 rebots, i un parcial de 2-11 per les jugadores que vestien de groc i púrpura. Les jugadores del Viladecans semblaven estar encara als vestidors i el tècnic local va demanar temps mort per frenar la sangria visitant, que s’estava aprofitant de la feblesa defensiva viladecanenca i la manca d’intensitat per tancar el rebot. Les visitants cada cop s’agradaven més davant un Viladecans apàtic que va tancar el tercer parcial perdent de 28 punts.
L’últim quart del partit, molt més travat i amb moltes faltes per part dels dos equips, va servir per a que les jugadores de Cesar Aneas tinguessin minuts, amb un Mataró que donava la sensació que no volia fer sang i que es conformava amb mantenir la diferencia. En canvi, el Viladecans va provar sense resultats d’escurçar la diferencia des de la pintura per mitjà de Marta Arbizu, que va finalitzar el partit amb 15 punts. També hi va haver temps per l’espectacle, amb un parell de penetracions molt estètiques de Blanca Garcia que van servir per tancar la plàcida victòria del Platges Mataró amb el resultat de 46-75.
Fitxa tècnica
Viladecans (46): Choclan, Cordoba (5), Pascual (8), Enguix (4), León – Cinc inicial – Verdaguer, Guerrero (8), Gamboa (3), Arbizu (15), Agout, Català (3), Pérez.
Platges de Mataró (75): García (11), Flores (9), A. Pujol (10), Talavera (8), Ruano (23) – Cinc inicial – Gómez (2), García (2), Barberà (3), Teixidó, C. Pujol (7), Del Santo, Jou.
Parcials: 4-26 / 19-41 (15-15) // 30-58 (11-17) / 46-75 (16-17)
Àrbitres: Sr. Ponce i Sr. Marcet.