dissabte, 14 de juliol del 2012

‘Parla’m’ de la mar', un homenatge teatral al mar dirigit per Josep Rodri




El director teatral mataroní proposa un original muntatge amb 30 actors recitant textos sobre el mar

La Platja del Varador es convertirà en un escenari teatral durant aquest cap de setmana gràcies a l’original espectacle que ha creat i dirigit el mataroní Josep Rodri, amb la producció de Sala Cabanyes. Es tracta de ‘Parla’m de la mar’, que glossa la mar com a font d’inspiració d’escriptors i músics i també porta d’entrada de les diferents cultures que han trepitjat el territori. El muntatge compta amb trenta actors que recitaran textos de trenta escriptors diferents sobre la mar. Ho faran arran de l’aigua i endinsats fins al pit a la sorra de la platja. L’obra es pot veure el divendres 13 i l’endemà dissabte, a les 10 de la nit, a l’alçada del Centre de Natació.

Els trenta actors que participen en el muntatge ho faran endinsats en la sorra de manera que sembli que és el propi mar qui parla. Cada text té una durada d’entre tres i cinc minuts. A més dels recitats, es podran escoltar diferents melodies, que tenen també el mar com a protagonista, a través de deu caps de cartrons. Els espectadors podran passejar lliurement entre els actors, que declamaran els textos ininterrompudament. “La mar és plaer i és treball. És llum i és penombra. És alegria i és drama. La mar, a vegades tan maltractada, ens ho dóna tot. Ara volem retornar-li una petita part d’allò que ens ha donat”, diu Josep Rodri, creador de l’espectacle.

Aquest espectacle, a partir d’una idea i direcció de Josep Rodri, és una producció de la Sala Cabanyes, amb la participació de l’Aula de Teatre i diversos participants individuals. El muntatge compta amb la col·laboració de l’IMAC. Amb ‘Parla’m de la mar’, Rodri torna a apostar per una posada en escena original i diferent, tal i com ja va fer en anteriors propostes que es van poder veure a la ciutat com ‘Morir a Bagdad’ o Violències. El director mataroní també es va fer càrrec de les darreres edicions d’Els Pastorets de Sala Cabanyes.

Divendres dia 13, i dissabte 14, a les 10 de la nit a la platja del Varador

publicat per
12 de juliol de 2012