divendres, 13 de juliol del 2012

Avui divendres i demà dissabte Sala Cabanyes estrena “Parla’m de la mar”, un homenatge a la mar creat i dirigit per Josep Rodri




Trenta actors reciten, arran de l’aigua i endinsats fins al pit a la sorra de la platja, textos de trenta escriptors diferents sobre la mar

Aquest divendres 13 de juliol s’estrena a la Platja del Varador “Parla’m de la mar”, un espectacle creat i dirigit per Josep Rodri i produït per la Sala Cabanyes, que glossa la mar com a font d’inspiració d’escriptors i músics i també porta d’entrada de les diferents cultures que han trepitjat el territori. “Parla’m de la mar” també es podrà veure l’endemà, dissabte dia 14, a la mateixa hora, les deu de la nit.

En el muntatge, trenta actors reciten textos de trenta escriptors diferents que parlen de la mar. Els actors fan les seves intervencions arran de l’aigua, endinsats fins al pit en la sorra de la platja, de manera que sembla talment que és la mar qui parla. Cada text té una durada d’entre tres i cinc minuts. Paral·lelament, a través de deu caps de cartró se senten diferents melodies que també tenen la mar com a protagonista. Els espectadors es passejaran lliurement entre els actors, que aniran declamant els textos ininterrompudament.

“La mar és plaer i és treball. És llum i és penombra. És alegria i és drama. La mar, a vegades tan maltractada, ens ho dóna tot. Ara volem retornar-li una petita part d’allò que ens ha donat”, diu Josep Rodri, creador de l’espectacle.

Aquest espectacle, a partir d’una idea i direcció de Josep Rodri, és una producció de la Sala Cabanyes, amb la participació de l’Aula de Teatre de l’IMAC-Mataró i diversos participants individuals. El muntatge compta amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC).

Dies:  Divendres 13 i dissabte 14 de juliol
Hora:  Deu de la nit (22 h)
Lloc:   Platja del Varador (davant del C.N. Mataró)