dilluns, 14 de maig del 2012

La Sala Cabanyes estrena el musical “Oh Happy Day!” per aquestes Fires




Més de 200 persones participen en aquesta comèdia musical, coproduïda amb l’Escola Musical de Música

La Sala Cabanyes presenta “Oh Happy Day!”, l’obra de fires del 2012, preparada en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música. La producció neix del conveni que les dues entitats de la ciutat van signar fa dos anys i que s’ha materialitzat per primera vegada en aquesta representació. La Sala produeix l’espectacle de Fires i l’Escola de Música aporta la direcció i l’orquestració musical, amb Georgina Blanch i Rubén Bes. A més, l’escola posa a disposició de l’obra dos combos -conjunts instrumentals de música elèctrònica- sorgits d’assignatures dels alumnes del curs 2011-2012, que ofereix el centre i que han servit exclusivament per preparar el repertori d’”Oh Happy Day!”.

La col·laboració es tracta d’un pas endavant i un salt qualitatiu en la preparació d’espectacles. Una experiència inèdita, dirigida pel president de la Sala, Toni Grané, en la què s’ha seleccionat una estructura argumental a partir de la qual Ferran Camps, Coral Consegal i Núria Radó han creat de zero un guió. En base al text s’ha creat en paral·lel el repertori musical, tant les lletres com la música, donant pas a temes que s’estrenaran en la posada en escena del musical de Fires. Algunes cançons han estat compostes especialment per l’obra i d’altres són adaptacions de temes ja coneguts del gospel tradicional o pecesde grups tan coneguts com Sau o el tradicional “Oh Happy Day”, que dóna nom al musical de Fires.

"Oh Happy Day!" explica la història d’una dona que, per circumstàncies de la vida, s’ha d’amagar en un convent i viurà situacions molt divertides amb la resta de la congregació i un grup d’alumnes. La història se situa en un barri degradat i comença amb la creença que la música i les casualitats poden provocar canvis positius. Es tracta d’una comèdia musical divertida, sorprenent i que farà que l’espectador s’emporti un bon regust de la darrera representació de la temporada de la Sala Cabanyes.

“Oh Happy Day!” ha estat pensat en base a un model participatiu. La companyia està formada per gairebé 200 persones. L’equip compta amb una coral infantil d’una cinquantena de nens i nenes, que durant les representacions cantaran en directe des de les llotges laterals a l’escenari. L’obra disposa d’un cor al fosar format per una vintena de cantants, la majoria d’ells provinents de la Coral de la Sala Cabanyes. La resta de l’equip el completen gairebé una setantena d’actors en escena i pràcticament una vintena de músics a banda de la direcció, la tècnica i la logística.

El càsting per al músical s’ha obert tant als actors de la Sala Cabanyes com als alumnes de l’Escola Municipal de Música. A dalt de l’escenari s’hi podran veure actors del planter de la Sala Cabanyes, com la protagonista, Mercè Bellido, o altres dels actors principals, també de la casa, com Paquita de la Hoz, Encarna Hernández, Jordi Gironès, Juli Cusachs o Xavier Codony, entre d’altres, i amb l’aparició del fins fa pocs mesos director de l’Escola de Música, Ignasi Gómez.

“Oh Happy Day!“ és resultat de la voluntat de l’actual junta d’obrir la Sala Cabanyes a la ciutat. Una voluntat que s’ha traduït amb la col·laboració de l’entitat amb l’Escola Municipal de Música o amb Òmnium Cultural, materializada amb les representacions de Sant Jordi.

Com a novetat, la Sala signa un conveni amb el Casal. A partir d’”Oh Happy Day!” els espectadors als muntatges de l’entitat podran disposar d’un descompte a l’establiment del carrer Bonaire per sopar després de la representació a la que assisteixin.


Dies:  Diumenge, 20 de maig, a les 18:30
         Diumenge, 27 de maig, a les 18:30
         Dilluns, 28 de maig, a les 18:30
         Dissabte, 2 de juny, a les 21:30
         Diumenge, 3 de juny, a les 18:30
         Dissabte, 9 de juny, a les 21:30
         Diumenge, 10 de juny, a les 18:30
         Dissabte, 16 de juny, a les 21:30
         Diumenge, 17 de juny, a les 18:30
Preu: 12 euros
Informació i reserva de localitats: 618.77.30.13 (de 6 a 9 de la tarda)