dilluns, 14 de maig del 2012

El Platges debuta amb victòria al Campionat d’Espanya

El conjunt mataroní guanya 56-55 al CIA Maria de Vigo en el primer partit del grup E del campionat d’Espanya

Inici victoriós del júnior femení del Monster Platges de Mataró en els Campionats d’Espanya que s’estan celebrant aquests dies a Saragossa. El conjunt mataroní entrenat per Cesar Aneas s’ha imposat per 56 a 55 al Maria de Vigo en un partit on les mataronines han patit més del que s’esperava per superar l’equip gallec.

El Platges sempre ha manat en el marcador i ha tingut controlat el matx en tot moment, però en el darrera quart les gallegues han reaccionat i a punt han estat de donar la sorpresa de la jornada. Després d’un inici igualat el Platges en els darrera cinc minuts del primer quart ha posat la directe i ha agafat sis punts d’avantatge (17-11).

Ensurt final
En el segon període el conjunt groc ha intentat marxar en el marcador i s’ha posat 13 punts a dalt (28-15),  però en els darrers instants de la primera part les gallegues han retallat diferències i s’han posat a 9 punts.  En el tercer quart les coses no han variat gaire i les diferències s’han mantingut.

En el darrer quart el Platges ha posat la directe i en els cinc primer minuts ha encarrilat la victòria posant-se 12 punts a dalt (56-44), però en el tram final del matx les mataronines no han anotat cap cistella i això ho aprofitat pel Vigo que amb un parcial de 0-11 ha acabat perdent d’un sol punt i ha posat la por al cos al conjunt mataroní.

Descans per les teòriques titulars
Tot i això, hem de dir que el Platges ha afrontat el matx pensant ja en la segona fase donant descans a les seves jugadores més importants com Ariadna Pujol i Neus Bermejo que només han jugat cinc i quatre minuts respectivament. La base Laia Flores també ha descansat i ha jugat només 8 minuts.

La primera plaça en joc
Ara dilluns l’equip s’enfrontarà amb el Portus d’Eivissa amb la primera plaça del grup E en joc, ja que l’equip eivissenc s’han imposat al Bezana de Cantàbria per 58 a 56. De la primera jornada del campionat hem de destacar la victòria de l’actual campió estatal, el Gran Canària que ha derrotat 130 a 28 a l’equip basc del Tabirako Baque.

PLATGES MATARÓ – CIA MARIA VIGO 56-55
PLATGES: Ariadna Pujol (4), Cristina Pujol (2), Núria Talavera (3), Andrea Vidal (6), Cristina Conejos (14) cinc inicial; Sira Trawally (4), Laura Farreras (5), Neus Bermejo (2), Laia Flores (2), Claudia Guri (3), Mariona Teixido (11).
MARCADOR: 17-11, 32-23, 47-37, 56-55.