dimecres, 16 de maig del 2012

Els tres catalans, a vuitens del Campionat d’Espanya Junior

Els tres catalans, entre els 8 millors

Uni Girona, Femení Sant Adrià i UE Mataró tornen a posar de manifest el gran nivell del bàsquet català i es col·loquen entre els 8 millors equips d’Espanya. Durant tot el dijous es disputaran els partits de quarts de final, amb l’objectiu d’aconseguir una plaça per semis que cada cop va més cara.
Gran actuació dels equips catalans als Campionats d’Espanya Junior que s’estan disputant aquesta setmana a Saragossa. Uni Girona, Femení Sant Adrià i Mataró acumulen un ple de victòries a la gran cita anual del bàsquet junior estatal i d’aquesta manera converteixen Catalunya en l’única comunitat autònoma que ha inclòs tres participants als creuaments de quarts de final, és a dir, entre els 8 millors d’Espanya. La que més s’hi apropa és Madrid, que té dos representants: el Rivas Ecópolis i l’Estudiantes, precisament dos rivals que s’enfrontaran amb equips catalans en la propera eliminatòria.
Uni Girona
Al migdia coneixíem que el Girona es desfeia del Cia Maria de Vigo per 51 a 64, i d’una manera més còmode del què sembla indicar el resultat. Des del primer quart, les catalanes s’han distanciat amb un parcial de 8 a 22, cosa que els ha donat un marge proper als 15 punts que han sabut administrar durant tot el partit per acabar enduent-se la victòria i el bitllet cap a la següent fase. El seu rival demà, a les 18:00h al pavelló Siglo XXI, serà el Rivas Ecópolis, que s’ha imposat al Real Canoe per 60-71. Igual que l’Uni, les madrilenyes no han perdut cap partit encara i es van classificar com a primeres de grup. Serà important aprendre a gestionar el cansament després de jugar partits a diari des del diumenge. El guanyador d’aquesta eliminatòria accedirà a les semifinals i es mesurarà al vencedor del Sant Adrià – Estudiantes que es jugarà a continuació, i a més tindrà opció de lluitar per penjar-se alguna medalla.
Femení Sant Adrià
Ha hagut de patir de valent l’equip adrianenc per ser entre els 8 millors d’Espanya, ja que el Donosti Basket no li ha posat les coses gens fàcils des del primer moment. Les liles no han tingut l’encert de cara cistella del que van gaudir contra rivals més dèbils a la fase de grups, i s’han vist obligades a tirar del carro a base de força, actitud i lluita. Les catalanes guanyaven per 28-22 al descans, però les basques han arribat a posar-se per davant a tres minuts per la conclusió. De tota manera, el Sant Adrià ha sabut capgirar la situació i endur-se la victòria per 61-58. Als quarts de final (a les 20h al pavelló Siglo XXI) es trobaran contra l’altre equip madrileny encara en competició, l’Estudiantes, que compta amb una de les millors canteres d’Espanya i buscarà també un bitllet per les semifinals, on es mesuraria amb Girona o Rivas.
Monster Platges de Mataró
El campió de Catalunya completa el 3 de 3 dels equips catalans a la fase de quarts de final, ronda en la que s’haurà d’enfrontar amb el Terrados Uva Ponce d’Euskadi a la 1 del migdia (pavelló Siglo XXI), malgrat haver disputat el seu partit de vuitens a les 20:00h de dimecres. Precisament aquest duel, que l’ha mesurat amb el Basket Zaragoza Almozara, és el què li ha donat el passaport a estar entre els 8 millors d’Espanya. Les mataronines es trobaven amb un bon rival com és el Mann Filter, però ben aviat s’han fet amb el control del ritme i han marxat al descans amb una victòria clara per 25 a 40. A la segona part, tot i que les aragoneses ho han intentat a base de caràcter, el Platges ha solucionat l’eliminatòria al seu favor i s’ha imposat de manera clara (60-73). El vencedor del creuament de quarts Mataró – Terrados Uva Ponce tindra una semifinal terrible , ja que es mesurarà al guanyador del Gran Canaria – Ros Casares, que si no hi ha sorpresa serà l’equip illenc. Canaries no ha baixat dels 100 punts en cap partit disputat fins ara i no ha guanyat de menys de 51 punts (contra Estudiantes a la fase de grups), i amb jugadores de Lliga Femenina com Leticia Romero i Astou Barro guanya per 73 punts de mitjana cada partit en aquest campionat d’Espanya.