diumenge, 13 de maig del 2012

El Platges de Mataró, campió de la Copa Catalunya

L’equip disputava el darrer partit de lliga davant l’Aqua sabent que el primer lloc estava ja assegurat per la derrota del Santa Coloma amb el Masnou
El Platges de Mataró es va proclamar ahir dissabte, dia 12, com a nou campió de la Copa Catalunya. Els mataronins no han necessitat el triomf en la darrera jornada davant l’Aqua de Badalona per celebrar la primera posició, ja que el Santa Coloma va punxar en el seu partit i li quedava totalment inaccessible el primer lloc dels homes de Quique Spà, que malgrat haver tingut la feina feta van aconseguir el diumenge guanyar a l’Aqua en la darrera jornada: 82-51. Els mataronins es prepararan ara per la fase d’ascens a Lliga EBA.

El partit començava amb un Platges de Mataró totalment llançat, que va iniciar el matx amb un parcial de 11-0. Aquest fulgurant inici serviria per iniciar la festa de la darrera jornada de la Copa Catalunya. Al final del primer parcial, els unionistes guanyarien de vuit punts davant un rival que no tenia res en joc, a mitja taula sense opcions de lluitar per les posicions de fase d’ascens. En el segon període Els mataronins seguirien portant la batuta i marxaven al descans guanyant 38-24. Els mataronins seguirien marcant el ritme d’un partit que no tenia res en joc de cap de les dues bandes, i a l’entrada del darrer període es guanyava de 27 punts als badalonins. Finalment, el triomf per més de trenta punts és la millor manera de tancar una temporada que ha tingut un tram final de lliga brillant en quant a resultats.

La consecució matinera del títol de lliga sense que s’hagués de jugar el partit ha tingut a veure amb el benefici d’un altre equip del Maresme, el Masnou. Els masnovins guanyaven al Santa Coloma a la pròrroga i certificaven la permanència a Copa Catalunya sense passar pel play-off de permanència i deixant sense possibilitat de títol al perseguidor dels mataronins.