dijous, 10 de maig del 2012

Copa Catalunya: Quintet ideal de la temporada



Ariadna Pujol (Platges de Mataró): La jugadora més valorada de la temporada ha estat sens dubte, una de les grans protagonistes de la Copa Catalunya. Tot i que finalment el seu equip no ha entrat a la lluita pel títol, l’Ariadna ha estat bàsica perquè el Mataró es convertís en un dels equips més temibles de la competició, sobretot en una primera fase en què l’equip va sumar fins a 10 victòries consecutives. A la segona fase, el desgast que comporta jugar també amb el júnior i la joventut de la plantilla ha impedit que el Mataró arribés més amunt, però això no eclipsa ni de bon tros els números d’escàndol amb que ha acabat la temporada, fregant la doble figura de mitjana i amb un total de 23 de valoració.

Eva Bou (Girona FC): Pal de paller d’un Uni Girona B amb una qualitat inacabable, l’Eva ha quallat una temporada molt regular, i la seva aportació en tots els camps estadístics la converteixen en una jugadora capaç de jugar en 4 posicions. El seu talent l’ha portat a combinar el paper de líder al sènior B amb el de ser un dels primers recanvis al perímetre de l’equip de Lliga Femenina. La seva gran virtut és la velocitat, sobretot en l’u contra u, qualitat que explota sovint i que li permet desequilibrar partits i donar victòries a un equip que lluitarà pel campionat. Dia a dia millora el seu llançament de 3 punts i la seva polivalència li ha permès enfilar-se fins més enllà dels 16 punts de valoració mitjana.

Elena Quintana (GEiEG Bufet Mèdic): L’única integrant del quintet de la temporada que ha jugat al grup de permanència ha estat la líder del seu equip, que no ho ha tingut gens fàcil al llarg de l’any. Les lesions van minvar el rendiment del GEiEG a l’inici de la campanya i va ser llavors quan l’Elena va assumir més protagonisme, encadenant fins a 6 partits seguits sense baixar dels 26 de valoració i sent peça clau de triomfs de mèrit com els que es van aconseguir davant el Cerdanyola o l’Olesa. A la segona fase, els seus números han mantingut l’habitual regularitat per aconseguir 8 victòries en 10 partits que han assegurat del tot la permanència a la categoria.

Núria Minguet (Depimés CB Igualada): Líder i ànima de l’Igualada des de fa anys, aquesta temporada ha tornat a demostrar que quan se la necessita no falla. La pèrdua de potencial interior per part de les blaves des de principi de temporada ha obligat a Minguet a multiplicar-se i a accentuar, encara més, les seves virtuts. L’experiència li dóna una col·locació precisa en tot moment, i amb un gran joc de peus és capaç de desfer-se de jugadores més corpulentes i de major potència física prop del cèrcol ja sigui per anotar o per agafar rebots. A més de ser la jugadora més important pel què fa els números, gairebé 17 de valoració de mitjana, Núria Minguet és la capitana que motiva el grup i l’empeny en els moments complicats.

Cristina Hurtado (Femení Sant Adrià): Magnífica temporada de la jugadora del Sant Adrià, fent un salt de qualitat enorme en l’aspecte individual, que s’ha traduït inevitablement en un salt de qualitat també col·lectiu. El Sant Adrià ha fregat entrar a la lluita pel títol i el seu referent interior ha estat una de les principals culpables. Amb dobles figures de mitjana en quant a punts i rebots, la Cristina ha quallat actuacions espectaculars davant altres interiors de referència a la lliga com Olga Podkovalnikova o Núria Minguet. La segona fase ha estat encara més prolífica per ella i l’equip, però l’enorme nivell de la resta d’equips ha deixat el Sant Adrià a les portes del gran premi, cosa que no desllueix però la brillant temporada realitzada.

publicat per
10 de maig de 2012