diumenge, 22 d’abril del 2012

Sala Cabanyes homenatja Joan MaragallEl recital s’emmarca dins el cicle ‘+Sant Jordi, +Cultura’

Sala Cabanyes homenatjarà el proper diumenge 22 a Joan Maragall. Ho farà mitjançant un recital que porta per títol ‘Si el món ja és tan formós...’ i que permetrà sentir alguns dels poemes més coneguts del català. La interpretació anirà a càrrec de Josep Maria Cusachs i Maria del Roser Trilla i s’emmarca dins el cicle ‘+Sant Jordi, +Cultura’ que s’ha impulsat des del teatre.

‘Si el món ja és tan formós...’ aglutinarà fins a vint poemes de Joan Maragall, entre els quals hi destaquen ‘Oda a Espanya’, ‘Cant Espritiual’ o ‘Excelsior’. Presentat per Maria del Roser Trilla, l’acte comptarà amb la veu de Josep Maria Cusachs i la companyia de la coral Ginesta, creada expressament per l’ocasió i dirigida pel veterà Genís Mayola. A més a més, Joan Vallcorba hi posarà música. A banda, Vallcorba ha creat unes partitures per ‘L’Ametller’, un poema que serà cantat pel director de la coral.

‘+Sant Jordi, +Cultura’
Joan Maragall ja va ser homenatjat a la ciutat de Mataró l’any en què es commemorava el centenari de la seva mort amb l’espectacle ‘Cant espiritual’. Ara, és aquesta representació, però evolucionada, la que es presenta a Sala Cabanyes. Així mateix, aquest recital forma part del programa d’actes del cicle ‘+Sant Jordi, +Cultura’ que ha organitzat el teatre i que comptarà també amb la funció de dansa ‘Pensaments de Julieta’ i el ‘Concert de Primavera’.

publicat per
Mireia Biel
20 abril de 2012