divendres, 20 d’abril del 2012

La Sala Cabanyes homenatja Joan Maragall amb l’espectacle “Si el món ja és tan formós...”




Josep Maria Cusachs i Maria Roser Trilla ofereixen aquest diumenge  un recital de poemes de l’autor del “Cant espiritual”, acompanyats per la coral Ginesta, dirigida per Genís Mayola, i la música de Joan Vallcorba

La Sala Cabanyes ofereix aquest diumenge dia 22 l’espectacle “Si el món ja és tan formós...”, a partir de poemes de Joan Maragall, el primer dels espectacles del cicle “+Sant Jordi, +Cultura” que l’entitat ha programat aquest abril. En l’acte, Josep Maria Cusachs recita una vintena de peces del poeta barceloní, prèviament presentats per Maria del Roser Trilla. Entre els poemes que s’interpreten hi ha alguns dels més destacats del popular escriptor, entre els quals “Oda a Espanya”, “Excelsior”, “Oda infinita”, “La vaca cega” o “Cant espiritual”.

El muntatge compta amb la participació del cor Ginesta, una coral formada expressament per a l’ocasió i que, dirigida per Genís Mayola, cantarà quatre poemes de Maragall. A la part musical hi participa també el músic maresmenc Joan Vallcorba, que acompanyarà el cor amb el piano i ha musicat la peça “L’ametller”, que interpretarà Genís Mayola. L’acte compta també amb la col·laboració de Maria Teresa Nogué.

“Si el món ja és tan formós...”, que pren el nom del vers inicial del “Cant espiritual”, és una evolució de l’acte que, amb el mateix nom, es va dur a terme durant l’hivern passat al Centre d’Art Ca l’Arenas i al Centre Atlètic Laietània. Aquelles dues representacions es van incloure dins la programació de l’Any Maragall, que Catalunya va commemorar entre febrer de 2010 i desembre de 2011.

+ Sant Jordi, + Cultura
“Si el món és tan formós...” s’emmarca en el cicle “+Sant Jordi, +Cultura” que la Sala Cabanyes organitza aquest mes d’abril. Al voltant de la festa de Sant Jordi, l’entitat mataronina ha programat un cicle de cultura en què, a més del muntatge sobre Maragall, s’oferirà el “Concert de primavera” a càrrec de la soprano Marga Cloquell i la pianista Aradia Sánchez i l’espectacle “Els pensaments de Julieta”, que representarà la companyia resident En Moviment, amb direcció de Mercè Grané.

Poesia, música i dansa conviuran durant aquesta setmana a la Sala amb l’objectiu de continuar oferint una programació plural i de qualitat. Tots tres actes formen part del programa de l’Ajuntament de Mataró amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

Si el món ja és tan formós...
Dia:    Diumenge, 22 d’abril de 2012
Hora:  Dos quarts de set de la tarda (18'30)
Preu:  6 euros

Concert de primavera
Dia:  Dissabte 28 d'abril de 2012
Hora: Dos quarts de deu del vespre (21'30)
Preu: 4 euros

Els pensaments de Julieta
Dia: Diumenge 29 d'abril de 2012
Hora: Dos quarts de set de la tarda (18'30)
Preu: 4 euros

Abonament per a les tres funcions 10 euros

Lloc:   Sala Cabanyes (La Riera, 110-120)
Informació i reserva de localitats: 618.77.30.13 (de 6 a 9 de la tarda)