dissabte, 21 d’abril del 2012

“El Mikado”, avui dissabte al Casal de Vilafranca




Dissabte a les 10 de la nit es podrà veure el segon espectacle programat a Vilafranca dins el cicle de produccions amateurs “Espai A”. Serà l’obra “El Mikado”, a càrrec de la Sala Cabanyes de Mataró, que es podrà veure al Teatre Casal, un dels ateneus que participen en la iniciativa de difusió artística conjunta impulsada pel Departament de Cultura i cinc federacions d’àmbit cultural català.
“El Mikado” és una de les òperes còmiques més conegudes arreu del món i que a Catalunya va popularitzar en dues ocasions la companyia Dagoll Dagom. En aquest cas qui pujarà damunt l’escenari del Casal no serà la companyia que dirigeix Joan Lluís Bozzo i que la va representar a la Festa Major del 2006 , sinó que ho farà una de les principals companyies de teatre amateur de Catalunya, la Sala Cabanyes de Mataró.
El Mikado comença explicant que l’emperador del Japó prohibeix el flirteig sota pena de decapitació, i a Titipú es nomena un nou botxí, en Ko-Ko. A partir d’aquí començaran una sèrie de divertides situacions que faran que el fill del mateix emperador es pugui escapolir de casar-se amb Katisa, per poder fer-ho amb el seu amor Yum-Yum, sense perdre el cap a mans del botxí.
Una òpera còmica de més de dues hores de durada, amb llibret de W. S. Gilbert i Arthur Sullivan i la direcció artística de Marc Molina.
Els intèrprets són Santi Clavell, Ferran Camps, Jordi Font, Xavier Codony, Encarna Hernàndez, Patrizia Contini, Coral Consegal, Anna Piqué, Marta de Santos, Montse Cusachs, Nil Bofill i Jordi Grané.
Aquesta obra s’emmarca en l’Espai A, Xarxa d’arts Escèniques Amateurs de Catalunya, que impulsen la Federació d’Ateneus de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, tots membres de l’Ens de Comunicació Associativa. La iniciativa crea per primera vegada una programació estable d’espectacles amateurs de teatre, dansa, música i cant coral, que circulen entre els ateneus catalans. Hi participen 16 teatres que programaran al voltant de 50 espectacles. El projecte és el resultat de la col·laboració entre les federacions de cultura popular i permetrà vincular la producció amateur del país i la xarxa d’equipaments associatius i ateneístics.

publicat per
18 abril de 2012