diumenge, 1 d’abril del 2012

El Cornellà passa per damunt d’un Mataró amb poques idees en atac

El CB Cornellà va guanyar (64-55) a un Mataró que no va saber aprofitar els moments baixos del joc de les cornellanenques. L’únic moment que les mataronines van poder pensar en la victòria va ser el tercer quart del partit. Tot i així, tots dos conjunts van jugar durant la major part del temps amb unes defenses bastant dures, amb diverses faltes tècniques.

Laia Flores, la millor del Mataró amb 19 punts, llençant tirs lliures. Foto: Jose Damian Barbero
CB Cornellà i Platges de Mataró s’equiparen a la classificació després de la victòria de les primeres en l’enfrontament directe de la jornada, i amb 7 victòries i 7 derrotes totes dues aviven la pugna per una de les quatre primeres places que donaran accés a la lluita pel títol i l’ascens a LF2. Les blaves van signar un bon partit i des del primer quart van dominar un Mataró menys encertat de l’habitual.
En el primer quart, el Cornellà va defensar intensament amb un marcatge individual, provocant l’error de les mataronines i el robatori d’unes quantes pilotes per part de les jugadores exteriors locals. A més, Mónica Lázaro va demostrar un cop més la seva destresa protegint la zona, tancant el rebot i taponant varies de les possibles penetracions de les jugadores visitants. Però no només de defensa va viure el Cornellà. La base Aroa Illa es va convertir en la jugadora en ratxa de l’equip del Baix Llobregat, amb 7 punts, un triple i un parell de contraatacs que va finalitzar després de prendre-li la cartera a les jugadores rivals. Així, al minut 9, el resultat era de 17-7 pel Cornellà, cosa que va obligar a César Aneas a demanar un temps mort per esperonar els ànims del seu conjunt, que després del temps, va aconseguir escurçar distancies en el marcador, amb un triple de l’escorta Neus Bermejo i un quants punts més de tirs lliures. Al final del primer quart, el lluminós marcava el 19-12.
Aroa Illa va estrenar el marcador del segon quart amb un triple en el primer minut que va posar al Cornellà a 10 punts de les mataronines. Tot i així, els primers minuts d’aquest temps van ser bastant fluixos per part d’ambdós equips, amb molts tirs fallats i pèrdues de pilota. Les cornellanenques van haver de deixar el seu joc en mans de Patricia León. La pivot va anotar 9 punts, 6 d’ells de tirs interiors. A més va fer-se forta a la zona, anant molt bé al rebot. En el minut 14 de partit, la mataronina Neus Bermejo va ser sancionada amb falta tècnica per protestar una decisió arbitral, cosa que va encendre els ànims de la grada, que durant la resta del partit van estar qüestionant els judicis de l’àrbitre. A partir d’aquests moments, tots dos equips van pujar la seva intensitat defensiva, que va propiciar pèrdues de pilotes en tots dos costats del parquet, i que van ser aprofitades amb contraatacs. D’aquesta manera, es va arribar a un 37-22 en el marcador al final de la primera meitat del partit.
La segona part del partit va esdevenir un duel d’anotació entre les dues bases titulars dels dos conjunts: Cristina López per part de les cornellanenques i Ariadna Pujol, del Mataró, amb 12 i 13 punts respectivament. Durant el tercer quart, tots dos equips es van mostrar bastant negats de cara a la cistella, en part gracies a les defenses individuals que tant el CB Cornellà com el Platges de Mataró estaven aplicant. Tot i així, els ànims es van despertar i es va arribar al minut 24 del partit amb un 41-28 al lluminós. L’intercanvi de triples entre Cristina López i la base mataronina Laia Flores en els últims minuts del partit van deixar el resultat en 47-39 a l’acabament del tercer quart.
De nou, Cristina López va encertar un triple per obrir el marcador de l’últim temps del partit. Van ser uns minuts bojos per part dels dos equips, amb moltes pèrdues de pilota i contraatacs fallits per part dels dos equips. En els últims 5 minuts de partit, el CB Cornellà va començar a fer un bon moviment de pilota, que permetia despistar a la defensa i deixar soles algunes jugadores exteriors perquè llencessin triples. A més, les pivots Cebrián i Lázaro van jugar al bloqueig i continuació amb la base cornellanenca, que va permetre que les jugadores interior anotessin 9 punts entre totes dues. Així, al final del partit el resultat va ser de 64-55.
Fitxa tècnica:
CB Cornellà (64): C. López (16), A. Illa (10), B. Dalmau, N. Brito, M. Lázaro (13) –cinc inicial–, A. Cebrián (8), M. Guerrero (2), P. León (9), A. Centelles (2), A. Ortiz (4). 27 faltes, sense eliminades.
Platges de Mataró (55): L. Flores (19), A. Pujol (13), M. Teixidó (4), N. Talavera (5), C. Conejos (7) –cinc inicial–, C. Molina, N. Bermejo (7) , C. Guri. 22 faltes, eliminada: N. Talavera.
Parcials: 19-12 / 18-10 (37-22) // 10-17 (47-39) / 17-16 (64-55).
Àrbitres: A. Baena i R. Solan