diumenge, 11 de març del 2012

Un Mataró de pel•lícula arrasa el Lima Horta

El recital ofensiu del Platges de Mataró en el primer quart ha encarrilat una victòria molt més àmplia (70-49) del que ningú hauria predit. Un Lima Horta desdibuixat ha sucumbit davant l’ímpetu i la inspiració d’un equip que ha recuperat la seva millor versió. El partit entre la UE Mataró i el Lima Horta ha començat gairebé amb mitja hora de retard per un descuit del conserge del Palau Josep Mora. Més encara ha trigat a entrar en el partit, ja amb la pilota enlaire, el Lima Horta, que s’ha vist superat per un primer quart espectacular del Mataró. Les locals han sortit a per totes, amb atacs molt fluids, circulant la pilota amb rapidesa i aplicant els sistemes a la perfecció. Aquest domini s’ha traduït en un parcial de 14-2 en només 5 minuts: el Lima ha entrat al partit adormit, sense encert en el llançament i superat totalment pel joc quasi perfecte del Mataró. Neus Bermejo era un malson per les d’Horta, anotant des de la distància o penetrant, s’enfilaria fins als 9 punts en aquest primer període. Els 10 primers minuts han acabat amb un 29-8 en l’electrònic que marcaria el desenvolupament del partit. Al segon quart, les coses han canviat: l’entrada en joc de Laura López ha permès al Lima fer-se fort a la pintura. 2 punts seus i la seva intimidació han ajudat a frenar l’allau ofensiva del Mataró, que en 4 minuts ha estat incapaç d’anotar tirs de camp. Les barcelonines, tot i seguir en la tònica general de desencert, han pogut retallar distàncies, però quan semblava que el Lima podia tornar a entrar en el partit, el Mataró ha tornat a esvair ràpidament les seves esperances. Les grogues han tornat a córrer, fent mal en transició al Lima i llançant des de posicions còmodes i ben treballades, un treball que, sumat a la gran quantitat de tirs lliures dels que han disposat i aprofitat, han conduit la situació de nou al domini clar del Mataró. 44-18 al descans i el partit vist per a sentència. A la represa, el Lima ha sortit decidit a intentar canviar la seva imatge i capgirar un marcador profundament advers. A la bona feina de Laura López s’hi ha afegit el talent de Paula Reggiardo: entre totes dues han liderat un parcial de 3-11 que ha permès rebaixar la barrera dels 20 punts (47-29). El Mataró tornava a patir en atac, però jugava amb la tranquil•litat de tenir el marcador a favor i a les seves files la qualitat d’Ariadna Pujol, que amb diverses accions d’u contra u finalitzades en bàsquet, aguantava el seu equip davant la reacció visitant. El gerro d’aigua freda pel Lima ha arribat a final del quart quan, tot i el bon treball realitzat, dos triples més de la canonera Neus Bermejo han fiblat en la moral del Lima pel seu espectacular encert al llarg de tot el partit. Els punts de Bermejo i Pujol han situat el Mataró amb un màxim avantatge de 30 punts (61-31), que aquest cop sí, han sentenciat definitivament el partit. En l’últim quart, ja amb la feina feta, el Mataró ha baixat la intensitat i el Lima Horta per fi ha començat a jugar amb la fluïdesa que acostuma a fer-ho. Reggiardo seguia amb el seu recital de triples, que ha fet que el Lima retallés una mica les distàncies, maquillant un marcador que, de totes maneres, no amaga l’aclaparadora superioritat del Mataró, en tots els aspectes del joc. La valoració final dels dos conjunts (96-5) n’és la prova més evident Fitxa tècnica: Platges de Mataró (70): A. Pujol (20), C. Pujol (3), N. Bermejo (21), N. Talavera (5), C. Conejos (3) – cinc inicial – C. Molina (3), T. Gómez (3), C. Guri (5), L. Flores (7) S. Peiris i M. Teixidó. SR Lima Horta (49): E. Murcia (11), L. Navarro (5), C. Pérez (3), C. Carbonell (3), V. Cantero – cinc inicial – B. Torrón (4), M. Amer, P. Reggiardo (17), L. López (6) i L. Seguí. Parcials: 29-8 / 15-10 (44-18) // 17-13 (61-31) / 9-18 (70-49) Àrbitres: H. Gutiérrez i M. Mateu publicat per Oriol Borras foto : Neus Bermejo, màxima anotadora del partit amb 21 punts, ha confirmat el seu bon moment de forma. Foto d'arxiu: GEiEG http://www.esportfemeni.com 11 de març de 2012