dissabte, 10 de març del 2012

La Sala Cabanyes estrena 'Accident', una comèdia sobre una trobada casual



L'obra de Lluïsa Cunillé està dirigida per Enric Lucena i protagonitzada per Toni Lluna i toni Grané

‘Accident’ és una de les obres més còmiques de Lluïsa Cunillé. Està protagonitzada tan sols per dos personatges, que es troben a escena de casualitat, fruit de l’accident que dóna títol al muntatge. Dues vides molt diferents, que coincideixen i s’entrellacen per necessitat més que no pas per gust. Un d’ells és un jove casat amb poca experiència; l’altre és un personatge més madur, ple d’aspiracions que mai ha arribat a complir. Plegats s’embarcaran en un projecte que tampoc aconseguiran que sigui del tot reeixit, demostrant un cop més que són dos personatges sense rumb ni destí concret.

Toni Lluna i Toni Grané protagonitzen ‘Accidents’, en la versió que s’estrena aquest cap de setmana a Sala Cabanyes. El muntatge està dirigit per Enric Lucena, que ha donat un gran pes al to irònic de les escenes i ha potenciat l’element humorístic de l’obra. Cunillé va pensar en un muntatge intimista i divertida, però Lucena l’ha convertida en tota una comèdia. ‘Accidents’ no dóna tanta importància a l’argument com a la relació entre els dos protagonistes i sobretot el final, un gir que sorprèn als espectadors i on s’encaixen totes les peces del trencaclosques.

El director Enric Lucena viu a Mataró des de fa 7 anys però de moment no havia dirigit cap obra a la Sala Cabanyes. En aquest cas dirigeix aquesta obra a Mataró amb l’experiència d’haver dirigit diverses obres a Sant Adrià de Besós, entre d’altres, muntatges de T de Teatre i diferents edicions dels Pastorets.