dilluns, 5 de març del 2012

La Sala Cabanyes estrena “Accident”, una comèdia sobre una trobada casual

La direcció d’Enric Lucena aporta un to especialment còmic a una de les obres més iròniques de Lluïsa Cunillé

Només dos personatges ocupen l’escena a l’obra “Accident” de Lluïsa Cunillé. Tot comença amb una trobada per casualitat, fruit d’un accident, que fa que els protagonistes coincideixin. Les seves vides són diferents, curioses però es creuen i es mantenen enllaçades, més per necessitat que no pel gust d’estar l’un amb l’altre.

Es tracta de dos perfils ben diferents. Un d’ells (Toni Luna) és un jove casat, amb poca experiència vital, i l’altre (Toni Grané) és un personatge més madur que tota la vida ha tingut grans aspiracions però mai ha aconseguit acomplir els seus objectius. L’un embarca a l’altre en una idea però no se n’acaben de sortir tal i com esperaven. A tots dos els sorprèn com és l’altre i sobretot no veuen clar si s’entendran. És la historia de dos homes normals, un xoc de trens on cap de les dues locomotores tenen clar cap on van.

L’argument és el menys important en aquest espectacle. La relació entre els dos protagonistes i el final, un gir que sorprèn, segurament és el més destacat del text que es podrà veure aquest mes de març a la Sala. Una obra que sembla normal fins als darrers quatre minuts, i és en aquesta última part quan s’encaixen les peces del trencaclosques.

Una obra plantejada com a intimista. D’entrada pensada, per la seva autora, com a divertida, però el director Enric Lucena l’ha convertit en una còmèdia amb totes les lletres. Entre els actors i Lucena han donat un gran pes al to irònic i pugen a l’escenari un muntatge ple d’accions molt divertides. Segons assegura el mateix director amb moltes escenes “per riure molt”.

El director Enric Lucena viu a Mataró des de fa 7 anys però de moment no havia dirigit cap obra a la Sala Cabanyes. En aquest cas dirigeix aquesta obra a Mataró amb l’experiència d’haver dirigit diverses obres a Sant Adrià de Besós, entre d’altres, muntatges de T de Teatre i diferents edicions dels Pastorets.

Dies: Dissabte, 10 de març, a les 21:30
Diumenge, 11 de març, a les 18:30
Dissabte, 17 de març, a les 21:30
Diumenge, 18 de març, a les 18:30
Dissabte, 24 de març, a les 21:30
Diumenge, 25 de març, a les 18:30

Informació i reserva de localitats: 618.773.013 (de 6 a 9 de la tarda)