dilluns, 16 de maig del 2011

Poca confrontació política sobre com sortir de la crisi en el debat de candidats



Només Mora i Baron s'enganxen per la polèmica arribada d'El Corte Inglés al centre de Mataró

Tothom es compromet a millorar els eixos comercials

El debat va reunir ahir els sis candidats amb representació a l'Ajuntament de Mataró
El primer debat dels sis caps de llista de candidatures amb representació municipal a Mataró, organitzat pels setmanaris Tot Mataró i Capgròs, va servir bàsicament per marcar i definir el programa, però de confrontació n'hi va haver més aviat poca. Ni tan sols es va veure un previsible cos a cos a la Sala Cabanyes entre l'alcaldable del PSC, Joan Antoni Baron, i el de CiU, Joan Mora, els dos caps de llista amb més possibilitats d'arribar a l'alcaldia. Sota el títol de Com sortirà Mataró de la crisi, els candidats, tot i que el format convidava a fer-ho, no van voler sortir gaire del guió i tots van enumerar el que consideren que és essencial per reflotar l'economia local. Res que no hagin dit en aquests primers dies de campanya electoral. Va quedar evident que no hi ha receptes màgiques i que les apostes més o menys continuen sent les mateixes. Ningú prescindeix del Tecnocampus, però el ventall de propostes és ampli, des de la millora dels polígons fins a la potenciació de les cooperatives, passant per l'economia verda o simplement per ajudar que qualsevol emprenedor o empresari que vulgui posar en marxa un negoci se'n surti.
El Corte Inglés
Tots els candidats, excepte la CUP, continuen posant moltes esperancen en l'arribada d'El Corte Inglés, i un dels punts àlgids del debat el va protagonitzat Baron i Mora quan el candidat de la federació nacionalista va retreure al socialista l'endarreriment del projecte. Segons Joan Mora, el govern municipal té la culpa d'aquesta demora perquè no va permetre que “tots els partits treballessin plegats”. Joan Antoni Baron ho va negar rotundament i va recordar que el centre comercial s'havia desencallat perquè “hi ha una querella arxivada”. Sense voler dir noms, ha afirmat que tothom sap qui va oposar-se a l'arribada dels grans magatzems a la ciutat. En el que també van coincidir tots els caps de llista és en la necessitat de posar fil a l'agulla i preparar el petit i mitjà comerç per a l'arribada d'aquests grans magatzems, millorant i fent més atractius els diferents eixos comercials.
El Festival Shakespeare
Si en les mesures per ajudar a sortir de la crisi no hi va haver cap cos a cos, en les propostes per a millorar la promoció de la ciutat i per tant, el turisme, tampoc. Únicament Baron i Mora en van fer un petit intent quan el convergent va posar en dubte la necessitat de continuar apostant per el Festival Shakespeare, que s'ha vist i comprovat que no atrau prou gent i és massa car. Baron va admetre que s'han de fer alguns ajustos però va reivindicar-ne la continuïtat i va assegurar que els ajuts públics són habituals en certàmens culturals.

publicat per
Lluís Martínez / Mataró
Foto Ll. M.
www.elpunt.cat
12 de maig de 2011