dimecres, 30 de juny del 2010

El Centre Catòlic confia en tenir noves instal•lacions el 2016


www.totmataro.cat
21 de juny de 2010


Rep la Medalla de la Ciutat en un acte al Saló de Sessions de l’Ajuntament
Comas Soler i Fotos d'Anna Aluart

Al Saló de Sessions, allà on, com li agrada dir a l’Alcalde, passen les coses importants de la ciutat, el Centre Catòlic va rebre la Medalla de la Ciutat. Era el colofó perfecte a la celebració del 125è aniversari de l’entitat que es va tancar també amb un concert de nit a la Plaça de Santa Anna. Abans, s’havia reproduït la particular dialèctica entre l’entitat i l’Ajuntament sobre les noves instal•lacions que el Centre Catòlic demana. Antoni Blanch, president de l’entitat, va tornar a posar la data del 2016 com a objectiu i l’Alcalde va assegurar que “ho firmo, costarà molt i s’intentarà, jo ara ja ho firmo”.

El lliurament de la Medalla al Centre Catòlic es va fer gairebé per aclamació popular. Aprovat en Ple Municipal fa mesos a iniciativa dels Amics de la Ciutat i el suport de bona part de les entitats mataronines. El periodista Emmanuel Cuyàs va ser l’encarregat de fer la glossa de l’acte i no va estar-se de definir el Centre com “una entitat que fa miracles”. Per Cuyàs, “Mataró no té grans monuments però sí monuments desmuntables com Els Pastorets o la Missa de Les Santes”, destacant l’obra de teatre del Nadal com “la joia” del Centre Catòlic. Per completar la seva teoria, Cuyàs va explicar com l’entitat ha passat de “mobilitzar gent de fe a moure gent de bona fe, i la quantitat de gent que mou l’entitat només pot ser obra d’un miracle”.

Objectiu 2016
El President del Centre Catòlic va agrair la Medalla de la ciutat i el suport de les entitats i va recordar que “la nostra entitat es manté fidel als valors que la van veure néixer, arrelar a la joventut i gaudir de la ciutat”. Però Blanch no es va estar de dir que “la situació pletòrica actual no s’adequa amb unes instal•lacions insuficients que necessiten una remodelació abans del 2016”. No era la primera vegada que Blanch posa la data del 2016 sobre la taula i Joan Antoni Baron va acceptar la data com a objectiu “molt difícil”. “Tant de bo pugui ser el 2016 però costarà molt, el que hem de fer és treballar plegats”, va dir l’Alcalde. En la seva intervenció el batlle també va voler agrair la tasca del Centre Catòlic en nom de la ciutat i va voler reconèixer la tasca d’una de les seccions de l’entitat: l’Esportiva: “Gràcies a ells si Mataró s’associa a algun esport és al bàsquet”, va dir.