diumenge, 6 d’abril del 2008

75 anys aixecant el teló – “1975-La princesa pell d’ase”


75 anys aixecant el teló: 16 abril de 1933 – 16 abril 2008

Rondalla en vuit quadres i dividit en dos actes original de Lluís Coquard.
A la foto el Boris Ruiz, Josep Maria Clariana i Quim Pons en una escena del muntatge. (Foto del Clari)
I per què aquesta obra ? dons per que jo hi feia d’apuntador , el Jordi Colomer com jo sempre estava emprenyant per allà per tenir-me ocupat un rato hem va donar aquesta “responsabilitat” . El paper de l’apuntador a la Sala va ser un personatge importantissim en l’època dels 70-80 i imagino que abans igual , si no com era possible en un any fer tants muntatges.
Va ser un compte rarot i havia molt mal rotllo i jo la veritat no en cassava ni una. Moltes vegades hem costava saber qui era el director.
Algunes de les persones que hi sortien eren: Montse Calsapeu , Josep Riera , Boris Ruiz , Josep Maria Clariana , Quim Pons, Tere Almar ... La direcció va ser del Jordi Colomer “en Piu – Piu”, que ja fa anys va canviar el teatre pels pollastres i menjars cuinats. Al menys els segons no rondinen.
Amb el temps ho vaig anar entenen. Alguns d’ells poc desprès varen estrenar “La Pau retorna a Atenes” de Rodolf Sirera al Casal dirigits per Carles Maicas i aquest va ser el primer pas d’alguns per fer el salt al camp professional que per cert els hi anat i els va molt bé.