dilluns, 17 d’octubre del 2022

Butlletí de l'Agència de Suport i Serveis a les Entitats, 14 d'octubre del 2022

 

A Mataró comptem tots: Recompte nocturn de persones sense llar
Tomar encuesta
Des del Servei de Benestar social i el Punt del Voluntariat, amb la col·laboració de Creu Roja i entitats del tercer sector, s'organitza la tercera edició del projecte 'A Mataró comptem tots', que es realitzarà la nit del dimecres 23 de novembre. Els objectius principals del projecte són detectar el nombre de persones que dormen al ras a la ciutat i conèixer les característiques d’aquesta població per poder adaptar la intervenció dels agents socials implicats. Per poder fer bé aquesta tasca, és fonamental la col·laboració de les persones voluntàries.

 

Perfil de la persona voluntària: Únicament cal ser major d'edat. No és necessària experiència prèvia.

Coses que has de saber: L’hora d’arribada de les persones voluntàries a l’espai de trobada serà a les 20 h, posteriorment es realitzarà una sessió informativa. L’hora d’inici del recompte serà a les 23 h d’aquella nit. El recompte es farà en petits grups i en les zones assignades prèviament. En el formulari d’inscripció et demanem l’adreça on resideixes a fi d’assignar-te, si és possible, una zona propera a casa teva. Un cop feta la inscripció t’enviarem instruccions concretes.

Dia i Horari: Dimecres 23 de novembre (20 h)

Data límit d’inscripció: 3/11/2022 

 

Com fer la inscripció:

Via telemàtica: en aquest enllaç.

Via telefònica: 010 o 900 859 009 (fora de Mataró)

    • De 8.30 a 18 h: de dilluns a dijous

    • De 8.30 a 15 h: divendres

Via presencial: a través de les OFIAC

    • C.C. Molins: Dilluns de 9 a 15 h

    • C.C. Pla d'en Boet: Dimecres de 9 a 15 h

    • C.C. Rocafonda i C.C. Cerdanyola: De dilluns a divendres de 9 a 15 h

    • Espai Mataró Connecta: De dilluns a dijous de 9 a 18 h i divendres de 9 a 15 h

    • Punt del Voluntariat

 

Correu electrònic:  benestarsocial@ajmataro.cat

Formació: Com fer el relleu de la junta de la teva entitat?

La renovació de les juntes directives és una problemàtica recurrent en les nostres entitats. Els processos de renovació són imprescindibles pel funcionament òptim de les associacions, tant a escala interna com per enfortir els projectes que es porten a terme.

 

En aquest taller, de dues hores de durada, coneixereu els diferents aspectes que cal tenir en compte per planificar i dur a bon port aquesta renovació de persones i s'oferiran eines i recursos per facilitar-la. L'objectiu és aprendre a gestionar aquest procés per tal que el projecte associatiu en surti enfortit.

 

Data: dijous 27 d'octubre de 2022 

 

Horari: de 19 a 21 h

 

Lloc: Centre Cívic Cabot i Barba (Plaça Miquel Biada, 5)

 

Consulta el programa

 

Inscripció

Procés de consulta pública prèvia per a la redacció del Reglament de la Defensoria de la Ciutadania

L'any 2001 es va crear la figura del Defensor/a del Ciutadà de Mataró, institució que té per missió vetllar pels drets dels ciutadans amb relació a l'actuació de l'Administració municipal i dels organismes que en depenen.

 

Des d'aleshores no s’ha desenvolupat la normativa que regula aquesta institució mentre el nombre de Defensors/es de la Ciutadania o Síndics/ques municipals s’ha incrementat notablement, fins al punt de constituir-se en xarxa sota el paraigües del Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores de la Ciutadania Locals de Catalunya des de l’any 2006. L'evolució i desplegament d’aquesta institució ha comportat que la normativa vigent hagi quedat obsoleta per satisfer les necessitats de la figura.

 

Actualment i fins al 24 d’octubre s’està duent a terme la consulta pública prèvia a l’elaboració del Reglament de la Defensoria de la Ciutadania de Mataró. En ella hi podeu aportar les vostres idees sobre com hauria de ser (per exemple, qui es pot presentar al càrrec, com s’escull, en quines condicions ha d’exercir-se, etc) i funcionar (termini, funcions, etc) aquesta institució.

 

Podeu donar la vostra opinió a la plataforma Decidim.

Projecte Enllaços - Inscripcions obertes

El Projecte Enllaços neix de la necessitat de reduir l’escletxa digital aportant a les persones habilitats i capacitats per millorar i augmentar l’autonomia i independència en la utilització del mòbil i ordinador i així aplicar-ho a diferents àmbits de la vida quotidiana.

 

A aquest projecte hi col·laboren l’associació Jama Kafo, Fundació Salut Mental de Catalunya, Banc del Temps de Mataró, Fundació Àmbit Prevenció i l’Ajuntament de Mataró.

 

Una de les fites és aportar formació i acompanyament en l’ús de les noves tecnologies i, per tant, setmanalment des del 24 d’octubre fins al 30 de juny a l’Espai Gatassa es portaran a terme sessions específiques formatives. Aquestes són les següents: 

 

Iniciació a la informàtica: Com utilitzar un ordinador?         

      • Dilluns de 12 a 13.30 h.            

      • Dimarts de 19:30 a 20.30 h.    

      • Dijous de 9:30 a 10.30 h.

      • Dijous d'11 a 12 h.                 

Cerca de feina utilitzant la xarxa (crear un CV, cerca a través de web...)             

Dimecres de 9 a 11 h.          

 

Les inscripcions es portaran a terme fins al 21 d’octubre a l’Espai Gatassa o en aquest enllaç.

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Plaça de Miquel Biada, 5 | Mataró 08301