dimecres, 27 d’abril del 2022

La UE Mataró perd a la pista del Barça i diu adéu a l’ascens

El conjunt de Mataró ha firmat una gran temporada (89-64)

Era una missió complicada, gairebé impossible. La UE Mataró Germans Homs havia de guanyar a la pista del Barça B per seguir el seu recorregut a les fases d’ascens. El filial blaugrana jugava a casa i havia tancat la fase regular amb una impressionant targeta de vint-i-una victòries i una sola derrota. L’objectiu assolia dimensió de quimera després del primer quart: 30 a 17 pel Barça.

De totes maneres, la Unió és un equip. Ho és en tot el sentit de la paraula. Charly Giralt ha construït una unitat que destaca per la seva mentalitat i capacitat competitiva, més enllà dels aspectes tàctics o del talent individual que també han fet del Germans Homs un dels conjunts de la temporada. L’equip de la capital del Maresme contestava al potencial del rival emportant-se el segon quart: 16 a 20.

El Barça B, de totes maneres, és un equip amb recursos gairebé infinits. El filial blaugrana va aprofitar el tercer període per exhibir el seu potencial ofensiu; un parcial de 26 a 14 deixava el partit gairebé sentenciat. La Unió ho va intentar fins a les últimes conseqüències i només va cedir de quatre en l'últim quart (17-13), però la diferència entre un i altre equip ja era massa exagerada (89-64).

El conjunt blaugrana va castigar a la Unió amb el tir exterior; 14/32 en triples. A més, Caicedo, amb 26 punts i 10 rebots, va ser un maldecap constant. La Unió va poder comptar amb les bones actuacions de jugadors com Cánovas (10 punts i 7 rebots), Viñallonga (3/5 en triples) o Martí (12 rebots). Tot plegat va resultar insuficient davant el potencial del rival. Malgrat aquesta derrota, la temporada de la UE Mataró ha sigut formidable.