dijous, 28 d’abril del 2022

EXPOSICIÓ a ESPAI CAPGRÒS

 


Carme Fageda retorna a Espai Capgròs

amb els seus ‘Insomnis’

 

Carme Fageda torna a Espai Capgròs nou anys després de la seva primera exposició. El seu nom és conegut als cercles artístics i és la protagonista, del 28 d’abril al 25 de maig, de l’exposició mensual a l’espai gentilesa de Clínica Badia d’Oftalmologia. ‘Insomnis’ és el nom de la mostra i s’hi recullen les dues vessants de l’art de Fageda: la pintura i el gravat, tècnica per la que ha pres part els darrers dos anys.

Fageda té un estil propi, que combina l’abstracció i un cert constructivisme en les pintures de format més gros i un estil més figuratiu i concret, més petit per al gravat. “M’hi sento còmode, amb el gravat”, explica amb naturalitat. Aquesta serà la primera mostra individual en què hi aporta obra d’aquesa tècnica.

Més que amb un o altre adjectiu (que no li agraden) Fageda convida a que es valori la seva pintura segons el seu cromatisme, que busca l’harmonia dels colors: “Els colors i les textures tenen vida per si sols i comuniquen molt, tenen molta força i m’agradaria que a la gent li provoqués alguna emoció, que noti per dins alguna cosa que en cada cas serà personal: per sort l’art no és científic”, raona l’artista.