dissabte, 4 de desembre del 2021

ESPAI CAPGRÒS : EXPOSICIÓ de RAMON MOSCARDÓ

 

Ramon Moscardó es proposa fer ambient

de Nadal a l’Espai Capgròs

 

/ Desembre és sinònim de Nadal i a l’Espai Capgròs també s’hi farà notar, aquest sentiment i motiu nadalenc. Ramon Moscardó és l’autor de l’exposició que gràcies a Clínica Dental Familiar Dra Nogueras es pot veure des d’aquesta setmana i fins al 7 de gener. 

Una mostra d’aquest reconegut i ja veterà pintor amb protagonisme per motius que, segons l’autor, remetin al caràcter festiu dels dies de festes: “Hi ha diferents obres però he escollit aquelles que poden associar-se amb dies de festa, des de les joguines a gent ballant, obres que donin alegria”, explica.
Ramon Moscardó és un pintor amb lustres d’experiència que fa la seva primera exposició en solitari a Mataró en molts anys. 

De fet no serà ben bé en solitari, ja que la mostra es complementa amb escultures del seu germà Joan. Moscardó recorda els seus orígens familiars relacionats amb la capital del Maresme: “El primer dibuix que vaig fer, amb quatre o cinc anys, era de l’estació de Mataró i de les seves vies vistes des de dalt”, recorda. Ara ha buscat del seu extens repertori aquelles obres més adients amb la proposta i el temps d’aquesta exposició. “Porto anys instal·lat a Cadaqués i treballant molt sobre el mar, però vulguis que no el mar fa estiu i ara toca una altra cosa”, explica.

L’obra de Moscardó s’ha exposat arreu, des de Barcelona a l’estranger i el seu estil és captivador. Ell mateix la defineix com “una pintura alegre, de color, poc intel·lectual i més aviat popular. Intento donar alegria i fugir de l’ego. Prefereixo la popularitat i pinto pensant més en una plaça en una casa que no pas en un gran museu”. Tota una declaració d’intencions.