dimecres, 3 de novembre del 2021

La UE Mataró-Femení Maresme consolida el seu bon inici

Victòria del Germans Homs davant el Segle XXI (54-53)

El Segle XXI arribava al Mora amb una targeta de presentació immaculada; quatre partits, quatre victòries. Fins aquí. El Germans Homs-UE Mataró-Femení Maresme ha sigut el primer equip capaç de fer tastar l’amargor de la derrota a un conjunt que havia començat la temporada imposant-se a tots els seus rivals. El duel va ser molt igualat i, en realitat, no es va resoldre fins l’última possessió. Una bona defensa de les mataronines va impedir al Segle XXI emportar-se un nou triomf en aquesta cinquena jornada de lliga.

El Germans Homs va haver de remar i, sobretot, ajustar aspectes defensius. Al final del primer quart les visitants manaven per 14 a 20. El ritme d’anotació era especialment elevat per part de tots dos equips, però les mataronines necessitaven millorar sense pilota perquè a 20 punts encaixats per quart es feia francament complicat pensar en la victòria. I així va ser; durant el segon període el Segle XXI només va poder anotar 7 punts. En canvi, la Unió mantenia una bona regularitat ofensiva per sumar-ne 14 més (28-27 al descans).

La bona feina en defensa del conjunt de Mataró va tenir continuïtat en el tercer període. El Segle XXI va anotar un puntet més, 8, però dels 20 del primer quart havia passat a 15 en els següents dos parcials. La millora del Germans Homs per segellar la seva cistella era evident. La lluita pel rebot va ser molt igualada (39 a 39) i cap dels dos equips va marcar diferències en els tirs de camp (23/64 la Unió per 22/62 el Segle XXI).

Així les coses, tot es va resoldre en un apassionant últim quart. Finalment, l’equip local va saber estressar la darrera possessió del seu rival per deixar el triomf a casa (54-53). Clàudia Baraut va ser la millor jugadora del partit amb 16 punts i 18 de valoració. Àngels Farré i Laura Soria, 11 punts cadascuna, van secundar amb encert a la màxima anotadora del Mataró. El Femení Maresme suma la seva quarta victòria de la temporada (només una derrota) i es fa fort a la zona alta.