dimecres, 27 d’octubre del 2021

S'inicia el projecte Energia urbana, un laboratori jove de cocreació entorn a les expressions culturals urbanes

 


El 3 de novembre a les 18.30 h tindrà lloc una primera trobada de joves que tinguin interès en realitzar activitats de cultura urbana. Aquest serà el tret de sortida d'un projecte que posa les persones joves al centre i que s'anirà configurant a partir d'un procés de cocreació col·lectiva.
 
El Laboratori jove de cocreació Energia urbana s'ofereix a totes aquelles persones joves de 16 a 29 anys de la ciutat que tinguin interès en fer activitats relacionades amb la cultura urbana. El tret de sortida serà el 3 de novembre a les 18.30 h al Centre Cívic Pla d’en Boet amb la primera trobada oberta i participativa. A aquesta la seguiran altres sessions que serviran per anar definint el projecte en funció dels interessos de les persones participants. En el marc del procés es preveu portar a terme tallers formatius d'aquelles disciplines i formes expressives que els i les joves escullin, com poden ser rima, dansa urbana, breakdance, dj, improvisació, producció musical i graffiti, entre altres. També es preveu la realització d'activitats com la gravació d'un vídeoclip o un acte a l'espai públic.
 
El projecte neix des del Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana i es planteja des d'una perspectiva crítica i interseccional, amb la voluntat que permeti la igualtat d'oportunitats i es pugui construir un espai de creació cultural inclusiu. El procés de cocreació d’aquesta primera fase es portarà a terme amb la col·laboració de Versembrant, una escola popular itinerant que pretén fomentar la consciència crítica, mitjançant l’art urbà i el hip hop. En concret, les sessions estaran dinamitzades per Bittah (MC i rapera, membre de Ascensa Furore i de Tribade) i per Elane (MC i rapera). El projecte es portarà a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.
 
Amb aquest laboratori de cocreació, es busca iniciar un procés participatiu amb joves de la ciutat per a conèixer els seus interessos i motivacions en relació a la cultura urbana a Mataró, així com formar-los en diferents disciplines i, alhora, acompanyar-los per tal que puguin portar a terme activitats de cultura urbana del seu interès.
 
Totes aquelles persones de 16 a 29 anys de la ciutat que tinguin interès en participar en la 1a trobada d'Energia urbana s'hi poden inscriure omplint aquest formulari.
 
+ informació
Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana - Ajuntament de Mataró
Plaça de Miquel Biada, 5 (Centre cívic Cabot i Barba) / 08301 - Mataró
Telf: 647 990 068 / 93 702 57 41

A/e: croca@ajmataro.cat