dimecres, 29 de setembre del 2021

La UE Mataró-Germans Homs cau contra el Barça a la Lliga Catalana

L’equip de Charly Giralt no supera els quarts de final (54-58)

Un tercer quart horrorós va privar a la UE Mataró-Germans Homs de superar el Barça en partit dels quarts de final de la Lliga Catalana EBA. El filial del conjunt barcelonista va ser més constant durant tot el partit. En canvi, l’equip de la capital del Maresme només va poder anotar 5 punts en aquest tercer període que acabaria sent fatídic. I és una llàstima perquè l’equip de Charly Giralt havia arribat al descans manant per 30 a 26.

El parcial de 5 a 17 del tercer quart canviava la decoració del duel. A partir d’aleshores seria el Barça l’equip que portaria la veu cantant, però la UE Mataró ho va intentar fins el darrer sospir i, de fet, va poder empatar el partit ja en els últims instants. El Barça, de totes maneres, va ser més precís en les possessions definitives. El 54-58 que indicava el marcador final era bona mostra de la igualtat entre els dos equips.

El partit no va destacar per la capacitat anotadora i el Barça, per exemple, va acabar sense anotar cap triple. Malgrat la victòria, va firmar un pírric 0 de 14 en tirs de tres. El 6 de 21 en tirs lliures tampoc millorava gaire les coses, però és cert que el Barça va generar més situacions dins la pintura (26/51). El Germans Homs va anotar sis triples, que van suposar un 18% d’encert. Molt lluny de l’eficàcia exhibida en la victòria a vuitens de final contra el Boet (42%).

A títol individual, Natxo Ariño va ser el màxim anotador de la Unió (13 punts). Jordi Juanola en va aportar 11, Pol Cánovas 9 i Jaume Solé 8. Tot plegat va resultar insuficient davant una versió del Barça que tampoc va brillar en atac, però que va saber segellar la seva cistella perquè l’equip de Charly Giralt baixés molt les seves prestacions habituals.