dimarts, 1 de juny del 2021

Audiollibres, campaments tecnològics, la música clàssica als dibuixos animats... i com sempre les notícies + frikies!

 

..
..
..
..

Vídeo del mes

Coldplay balla amb hologrames

Coldplay, l'exitosa banda de pop britànic, ha presentat una nova cançó aquest 2021. Es tracta de Higher Power, que la banda ha composat i gravat amb el seu productor, Max Martin.

La cançó és el primer single del seu nou àlbum, on volen explorar nous móns, plantejant altres escenaris més enllà de la Terra. Ja fa dies que a les seves xarxes socials hi han aparegut críptics missatges "al·lienígenes": una sèrie de símbols lila que es reprodueixen mentre apareix el missatge de "buscant senyal". A més dels símbols, han creat AlienRadioFM, que ha portat els fans a fer tot tipus d'especulacions i esperar amb ganes la publicació de l'àlbum.

El videoclip de la cançó, dirigit per Paul Dugdale, segueix amb l'estètica marciana: els quatre integrants de la banda toquen la cançó en companyia d'un grup d'hologrames al·lienígenes que ballen al ritme de la música.

Música i animació

Música clàssica als dibuixos animats

Us presentem un recull de peces clàssiques que han tingut un paper protagonista en pel·lícules, sèries i curtmetratges animats. Melodies que tots gaudim i que identifiquem gràcies a aquest tàndem de música i audiovisual. Descobreix-les en aquest article

Les notícies més curioses

Fresc & Freak

Fresc & Freak és una secció que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. No us ho perdeu!!!!

Diversió per als més joves

Campaments tecnològics i cursos d'estiu

Com cada any, us portem un llistat dels centres que ofereixen a infants i adolescents activitats, presencials i en línia, relacionades amb la tecnologia. Aquí teniu les d'enguany!

Tendències de futur

L'audiollibre

El canvi d'hàbits de consum derivats de la pandèmia i una major digitalització de la població han fet que els lectors cada vegada s'interessin més pels audiollibres. T'expliquem on pots trobar-ne en català! 

Eines

Guia per a la producció d'audiollibres

L'SDE ha elaborat una Guia per a la producció d'audiollibres. Es tracta d'un llibret que us donarà les eines i recursos necessaris per saber quins passos heu de seguir per a produir un audiollibre. No us el perdeu! 

El llenguatge dels videojocs

Afegim nova terminologia

El Termcat vol ampliar el diccionari de Terminologia dels videojocs i necessita la vostra ajuda! Feu arribar les vostres propostes per ampliar el diccionari a través de mail o de Twitter #termesVideojocs

Fa dos anys...

La ciència darrera The Big Bang Theory

Tot i que no ha deixat de ser a les nostres pantalles, ja fa dos any que vam poder veure el final de The Big Bang Theory. Després de dotze anys vam dir adéu als científics frikis i les seves vides. Però la sèrie parla també, i molt, de ciència. Si sou dels que heu buscat a Google què és la teoria de cordes o el gat de Schrödinger, seguiu llegint!

L'art dels Museus de Sitges

Disponible a través d'un videojoc

Els Museus de Sitges han posat en marxa una iniciativa destinada a donar a conèixer les seves obres d’art arreu del món a través del videojoc oww.io, que permet als jugadors crear les seves pròpies col·leccions. Durant el mes de juny s’organitza un concurs entre tots els jugadors que vulguin presentar-hi exposicions on es mostrin, com a mínim, 15 obres de les 200 disponibles dels Museus de Sitges. Les més innovadores tindran premis. Voleu participar?

Canvia el xip!

La campanya per fomentar el català a internet

La Fundació.cat ha anunciat la posada en marxa de la campanya Canvia el xip!, una iniciativa que busca fomentar l’ús del català a la xarxa. El projecte pretén conscienciar a la ciutadania sobre les possibilitats d’utilitzar la llengua als dispositius i navegadors, i vol recordar que “a Internet s’hi pot fer vida en català, i fer-la depèn d’un mateix en molts casos”

Teatre i Realitat Virtual

"Tempest": una obra de teatre immersiu

Us presentem una experiència única i innovadora que combina realitat virtual i teatre, realitat i ficció, i que va tenir lloc el passat març: es tracta de The Under Presents: Tempest, una experiència de teatre immersiu creada per Tender Claws. És espectacle de realitat virtual, interactiu i íntim, inspirat en l'obra homònima de Shakespeare.

Cada representació dura uns 40 minuts, i  no hi ha dues funcions iguals: el públic forma part de la història i hi participa de manera virtual, interactuant amb l'actor. És el propi actor o actriu de cada funció el que anirà guiant els participants perquè l'ajudin en la seva missió de tornar Pròsper a la vida. Els avatars dels participants només es poden comunicar amb gestos, però cal estar atents a les indicacions dels actors.

No us perdeu les properes activitats de cultura digital:


Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat  

ACTIVITATS
2 JUNYPresentació de l'estudi "Cultura, pantalles, pandèmia. La digitalització dels serveis culturals als municipis", impulsat per interacció. Online
6 JUNYXerrada amb Jason Della Roca que aprofundirà en els models de finançament més rellevants per a la indústria del videojoc. Online.
8-13 JUNYBiennal Ciutat i Ciència, trobada per reflexionar de manera oberta sobre el coneixement científic i explorar la ciència en totes les seves dimensions, límits i potencial per enfrontar els grans reptes d'aquet segle. Barcelona
Fins 16 JUNYInstal·lació Dimonis, de cabosanroque, a Arts Santa Mònica. Barcelona
Fins 30 JUNYExposició Klimt, l'experiència immersiva a l'Ideal Centre d'Arts Digitals. Barcelona
Fins 2 JULIOLDissonants, cicle de performance i tecnologiaL'Estruch. Sabadell
Fins 11 JULIOLExposició Mart. El mirall vermell. CCCB. Barcelona
Fins 25 JULIOLApollo 11. L'arribada de l'home a la Lluna. Exposició a CaixaFòrum. Lleida
Fins 31 JULIOLExposició Temps Immersiu dins el nou Tecnoespai del MNACTEC amb projeccions immersives. Terrassa
Fins 26 SETEMBREExposició Escher a les Drassanes - Museu Marítim. Barcelona
Fins 29 SETEMBREPrint3D, exposició i activitats sobre la tecnologia transformadora de la impressió 3D. Cosmocaixa. Barcelona
Fins 9 GENER 2022teamLab, experiència immersiva i multisensorial al voltant de la tecnologia, l’art i la naturalesa. CaixaForum. Barcelona

CONVOCATÒRIES
 (la data és el termini màxim)
4 JUNYHangar.org, convocatòria per a cinc beques de producció creativa centrades en la fusió entre art, ciència i tecnologia.
31 JULIOLInscripcions de projectes al Festival Zoom de continguts audiovisuals de Catalunya. Aquest any s'inclou la categoria de videjocs.
 
Facebook
Twitter
Website
Àrea de Cultura Digital
Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3
08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat