dimecres, 26 de maig del 2021

La UE Mataró Germans Homs es queda sense Lliga Catalana EBA

Els unionistes perden davant el CB Roser (72-64) en una final molt ajustada

Després de quedar-se sense aconseguir cap victòria en la fase d'ascens a LEB Plata, la Unió Esportiva Mataró ha sumat la quarta derrota consecutiva, aquest cop a la final de la Lliga Catalana EBA. Competició de la que ha organitzat al llarg d'aquesta temporada. Malgrat la derrota i aquestes 4 derrotes, la temporada de l'equip de Charly Giralt completa la millor temporada dels darrers anys.

a final disputada amb una hora de retard, degut als endarreriments dels partits precedents, ha començat amb bona dinàmica locals a base de triples, però la reacció del Roser no s'ha fet esperar. Els barcelonins no s'han despenjat i han aconseguit capgirar el marcador. 23-19 al final dels deu primers minuts.

En el segon període les defenses s'han imposat als atacs. Només tres punts en els primers cinc minuts han pujat al marcador. Així i tot, el Roser ha tornat a reaccionar per acabar enduent-se el quart per 13-12 i arribar al descans amb un 36-31.

A la represa el Mataró s'ha col•locat per davant en el marcador gràcies a l'encert en els triples. El partit però ha seguit amb distàncies mínimes malgrat que els de Charly Giralt han entrat al darrer quart per davant (54-56).

En els últims deu minuts tot ha fet pensar que la dinàmica favorable al Mataró seguiria, però la ratxa en els triples s'ha acabat i ho ha aprofitat el Roser per remuntar. Els barcelonins han sabut jugar amb el marcador per acabar guanyant la final per 72-64.

Cal recordar que els unionistes només han guanyat aquest campionat en una sola ocasió. Ho va fer l'Ordinadors APD Mataró la temporada 86/87. Els dos altres precedents en una final són de l'any 97, on el Meroil Mataró va perdre contra el Cornellà, i de la temporada 2008/2009, quan el Platges de Mataró va perdre contra l'Olesa.