dijous, 4 de març del 2021

La Sala Cabanyes es veu obligada a tornar a canviar la programació

 


Cauen de la temporada espectacles com “Els Miserables, en concert”, Mary Poppins” i “El crèdit”, malgrat que el dia 6 s'estrena “Pel davant i pel darrere”
 
La temporada de la Sala Cabanyes torna a canviar la programació. Les mesures de seguretat del mes de setembre, quan es va plantejar quins espectacles es portarien a terme al llarg de tota la temporada, feien pensar que en aquests moments es podria estar assajant alguns muntatges que, de moment, no s’han posat sobre l’escenari. Després dels Pastorets, ara era el torn de “Desclassificats” seguit de “Pel davant i pel darrere”, “Els Miserables, en concert”, “Mary Poppins” i “El crèdit”. Tres d’aquests cinc muntatges, però, cauen ara de la temporada que s’ha hagut de replantejar aquest passat mes de gener. Així ho explica la presidenta de la Sala Cabanyes, Anna Gené.
 
“Segurament preveiem, quan vam refer la temporada per primera vegada el mes de setembre, que ara els mesos de gener i febrer podries estar assajant d’una altra manera, però la realitat és que no. Això ens ha portat a tornar a refer aquesta temporada el mes de gener. La veritat és que vam ser molt agosarats el mes de setembre quan la vam programar [la temporada] però evidentment això és inviable i per tant, cauen “El crèdit”, el concert de “Els Miserables” i “Mary Poppins”. Bàsicament tant el concert de “Els Miserables” com “Mary Poppins” per la inviabilitat de poder assajar però sobretot a nivell econòmic poder-hi fer front”.
Els motius pels quals es deixaran de fer aquests muntatges no només són per les estrictes mesures de seguretat, que també. Al darrere de tot plegat hi ha, a més a més, un motiu econòmic. Amb el 50 per cent de l’aforament, la Sala Cabanyes deixa d’ingressar la meitat de les entrades previstes per cada representació i aquest factor econòmic, també hi ha tingut molt a veure en l’ajornament dels muntatges. Una de les obres que ja es va estrenar el mes de març passat, però que només es va poder representar en dues ocasions perquè va ser interrompuda per l’activació de l’estat d’alarma, és “Pel davant i pel darrere”, que precisament es reestrena el pròxim 6 de març, sota la direcció de Josep Maria Rabassa.
 
“El “Pel davant i pel darrere” és una obra que nosaltres ara fa un any, el mes de març, quan just vam entrar en aquesta pandèmia, l’estàvem programant i només vam poder fer dues representacions, les dues primeres. Per tant, tenim tot el muntatge fet, muntat, assajat i estrenat. Evidentment no hi havia cap motiu per dir que no el podíem fer. És una obra que està estrenada però només amb dues representacions i és molt fàcil poder-la tornar a muntar i no té uns costos molt grans per poder-la tornar a començar”.
La intenció de la Sala Cabanyes és reprogramar tot el que tenien previst tan bon punt les mesures establertes pel Procicat ho permetin. Asseguren que ells, de totes maneres, seguiran adaptant tot el que puguin per seguir oferint cultura segura a la població de Mataró. 
 
+ info – publicat per
Informa: M.Gómez
mataroaudiovisual.cat