dissabte, 6 de març del 2021

El “Pel davant i pel darrere” post covid torna a la Sala Cabanyes

 


La temporada passada pràcticament no hi va haver temps de comptar sardines, per això ara torna amb vuit noves funcions els dissabtes i diumenges

 
Josep M. Rabassa dirigeix aquest vodevil sobre una companyia de teatre amb un problema rere l’altre per intentar tirar endavant una obra
Una companyia de teatre assaja, en plena nit, l’obra que ha d’estrenar l’endemà. El vodevil “¿Me enseñas la sardina?” no acaba d’estar enllestit i els nervis s’apoderen tant dels actors com del director.
El teló baixa i, quan torna a pujar, trobem la mateixa companyia, però la perspectiva ha canviat: ara, estan representant el vodevil, però el públic ho veu entre bambolines. Els embolics que hi ha fora d’escena (encara més sorprenents que els que passen a l’obra) posen al descobert els secrets i les mentides que no s’han dit entre ells. I, tot plegat, serà encara més evident quan l’obra es torni a veure des de la seva perspectiva més convencional...
Amb portes que s’obren i es tanquen constantment, “Pel davant i pel darrere” mostra els malentesos i les misèries del món del teatre, amb uns actors (Ferran Camps, Anna Capdaigua, Montse Cusachs, Cristina Garcia, Jaume Pagès, Jordi Romagosa) que es tiren els plats pel cap entre bastidors; una regidora (Àngels Cabezudo) i un tramoia (Juli Cusachs) que van de corcoll i un director (Marc Romagosa) que aconsegueix treure’ls de polleguera a tots plegats.
En el fons, però, “Pel davant i pel darrere” no deixa de ser un poema d’amor cap a la gent del teatre, un petit homenatge a tot allò que passa entre bambolines.
Una comèdia que ha triomfat arreu del món
Parlar de “Pel davant i pel darrere” és fer-ho d’una de les comèdies més mítiques del teatre contemporani. Escrita per Michael Frayn, es va estrenar l’any 1982 al Lyric Theatre de Londres. Des del primer moment va ser un èxit i, al cap de pocs mesos, el muntatge va passar al Savoy, en ple West End. L’any següent, va estrenar-se a Broadway.
Des d’aleshores se n’han fet desenes d’adaptacions arreu del món i s’ha pogut veure en diverses ocasions en teatres barcelonins. L’any 1992 se’n va fer una adaptació al cinema, protagonitzada per Michael Caine, Carol Burnett i Christopher Reeve.
Quina mena d'imant té una comèdia traduïda a 28 llengües, representada a més de 50 països des de fa 33 anys amb una adaptació al cinema, i que ha seduït a més de 12 milions de persones?
 
 
Dies de representació:
Dissabte, 6 de març de 2020, a les 19.00 hores
Diumenge, 7 de març de 2020, a les 18.00 hores
Dissabte, 13 de març de 2020, a les 19.00 hores
Diumenge, 14 de març de 2020, a les 18.00 hores
Dissabte, 20 de març de 2020, a les 19.00 hores
Diumenge, 21 de març de 2020, a les 18.00 hores
Dissabte, 27 de març de 2020, a les 19.00 hores
Diumenge, 28 de març de 2020 les 18.00 hores
Lloc:  
Sala Cabanyes
(La  Riera, 110-120)
Preu:  16 € (platea) / 12€ (amfiteatre)
Venda de localitats:

https://entrades.salacabanyes.cat/