dimarts, 23 de març del 2021

Butlletí 429 - L'Aigua per mi

 

 

Butlletí 429 - L'Aigua per mi

 
 22 de març, Dia Mundial de l'Aigua 
Recursos
 

L'Aigua per mi

 
 

El Dia Mundial de l'Aigua 2021 tracta sobre el que significa l’aigua per a les persones amb el lema #water2me o l'#AiguaXmi, del seu veritable valor i de com podem protegir millor aquest recurs vital. 

L'ACA, la Diputació de Barcelona i l'AMB, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, us presentem el portal interactiu de recursos virtuals (L'Aigua per a mi).

 

 
 

Què en sabem del cicle de l'aigua?

La gestió que es realitza per tal que l'aigua sigui útil per al consum i arribi a les aixetes de les llars és llarg i costós i compta amb molts agents implicats. Descobreix tot el camí que fa l'aigua per arribar a casa teva.

 

El senyor Riu, en audioconte

El senyor Riu és un personatge misteriós que neix a les muntanyes, ens fa gaudir de la remor de l’aigua, ens dibuixa el paisatge, permet la vida dels animals i les plantes i finalment també fa funcionar els molins i les fàbriques i ens proveeix d’aigua per beure.

 
 

Saps com estalviar aigua?

El primer pas per estalviar aigua és saber quanta en consumeixes. Amb aquest interactiu us ensenyem a fer-ho en molt pocs passos.

L'Or Blau

L’Or blau és una exposició i un interactiu per conèixer i repensar la nostra relació amb l’aigua, comprendre la seva realitat invisible i aprendre com podem fer front a un dels reptes més essencials per al nostre futur. Fins el 18 d'abril al Palau Robert de Barcelona.
 
 

 
 

Treu-ne l’aigua clara

Treu-ne l’aigua clara, és una guia pensada perquè descobriu i conegueu què passa amb l’aigua que feu servir cada dia, tant la que es veu com la que no es veu, i pugueu començar a estalviar-ne.

El  canvi climàtic al delta de l'Ebre

Territori i Sostenibilitat presenta a Europa una exposició virtual sobre els efectes del canvi climàtic al delta de l'Ebre, l’exposició s’estructura en cinc blocs que aborden el delta, els efectes del canvi climàtic, les projeccions climàtiques, la manca de cabals i sediments, així com els reptes i les solucions.
 

 
Especials
 

#water2me #Aiguaxmi

 
 

Quina importància té l’aigua per a la vostra llar i la vostra vida familiar, el vostre mitjà de vida, les vostres pràctiques culturals, el vostre benestar i el vostre entorn local? Ho podeu compartir a les xarxes socials.


Us fem arribar alguns exemples sobre el que significa l'aigua en aquest especial de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.
 

 
Agenda
 

Del 20 al 24 de març

AiguArt 2021 a Barcelona

 
 

Butlletins publicats

 

Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona