dimarts, 2 de febrer del 2021

Dolorosa derrota del Germans Homs UEM-FM davant el CN Helios

Un parcial de 5 a 21 en el darrer quart. Per molt bona feina que hagis fet en els primers trenta minuts és molt complicat endur-se la victòria. Això és el que va passar el dissabte passat, dia 30, al Palau Josep Mora en el partit que va enfrontar el Germans Homs U.E. Mataró-Femení Maresme amb l’Azulejos Moncayo Helios. Les mataronines van arribar a anar per davant en el marcador de fins a 16 punts (41-25 a mitjan 3r quart) i es va arribar al fatídic darrer període amb 10 d’aventatge (46-36). Aquí un parcial de 0-13 va capgirar el marcador i sense capacitat de reacció, les noies d’Albert Illa que van acabar perdent 51-57.

El partit va començar molt igualat, amb petits aventatges visitants, però un triple de Garrido a pocs segons per acabar el primer quart donava el primer aventatge en el marcador a les mataronines: 18-16. El segon període va ser el millor de les del Maresme que amb una bona defensa –controlant la millor jugadora visitant, Lacort– van deixar les visitants amb només 9 punts, mentre les locals s’enfilaven fins als 17. 35 a 25 a la mitja part i tot per decidir.

A la tornada dels vestidors va continuar la bona dinàmica de joc de les grogues que van arribar al màxim aventatge en el marcador (41-25 amb 2 minuts i mig jugats de la represa). Aquest va ser, però, el punt d’iflexió: les saragossanes van prémer l’accelerador, sobretot en defensa, i a més va començar a entrar-los tot, fins i tot les jugades més inversemblants. Parcial de 5 a 11 per arribar al final del 3r període amb 10 d’aventatge: 46-36. I fins al final del partit el que ja hem explicat: 5 a 21 de parcial en el darrer quart per acabar perdent 51-57 un matx que estava molt ben encarrilat.

Una derrota important, a més, perquè l’Helios és segon per la cua amb un balanç de 4-12 i s’acosta perillosament al Mataró, quart per la cua amb 5 victòries 13 derrotes, a més de guanyar-nos el bàsquet average.