divendres, 4 de desembre del 2020

MOR JOAQUIM LLORENS, EXPRESIDENT DEL CENTRE CATÒLIC DE MATARÓ

 


Joaquim Llorens va ser clau, al capdavant del Patronat de la Sagrada Família, en la resolució de l’operació del Cafè Nou
 
Joaquim Llorens Cabot, expresident de Sala Cabanyes i el Centre Catòlic, va morir a Mataró el dimarts 2 de desembre, de forma sobtada. Llorens, de 88 anys, ha estat un dels dirigents històrics de l’entitat i també presidia el Patronat de la Sagrada Família, l’entitat matriu del propi Centre Catòlic. Les exèquies se celebraran aquest divendres, dia 4, a les 10:00h del matí a Sant Josep.
 
Joaquim Llorens és una persona sense la qual no es pot entendre el que ha estat durant les darrers dècades tota l’activitat del Centre Catòlic, i per tant també tot el que és en l’actualitat. Mataroní de cap a peus i membre de Sala Cabanyes, on va pujar a l’escenari i va fer-hi tots els papers de l’auca, forma part d’una nissaga d’intèrprets de diverses generacions, pare de la també expresidenta de la Sala Imma Llorens i avi de l’actriu Clara De Ramon, per exemple. Sempre s’ha mantingut vinculat a tota l’activitat teatral, educativa i social a l’entorn del Centre Catòlic de Mataró.
 
El gran valedor de l’escola Balmes
Llorens era un dels màxims responsables de l’escola Balmes, en la que havia cursat estudis de petit (a l’antiga escola de Cal Senyor Benet) i se’l considera un dels responsables directes del manteniment i renovació de l’aposta per mantenir aquest centre concertat com una de les potes essencials del Centre Catòlic de Mataró. Llorens va ser l’artífex de cuidar el centre i mantenir-hi l’esperit d’atenció a gent humil que hi havia viscut d’alumne.
 
Paper clau en l’operació del Cafè Nou
Llorens també va ser una de les signatures que van segellar l’acord del Cafè Nou, que permetia resoldre a nivell de ciutat l’embolic històric del patrimoni de les antigues cooperatives que era propietat del Centre Catòlic. Com a President del Patronat de la Sagrada Família, l’entitat matriu del Centre que reuneix precisament als exmandataris d’aquest, Llorens va formar part de la solució a un atzucac històric i va segellar amb l’Ajuntament l’acord que va possibilitar per una banda la mobilització pública del Cafè Nou i el Pati d’aquest i a canvi, també, l’assegurança del futur de la Sala i el Centre Catòlic podent afrontar obres integrals de reforç de cobertes.
 
+ info – publicat per
www.capgros.com