dijous, 26 de novembre del 2020

JORDÀ, TETEJI I PRAT: EXPOSICIÓ , ENTRE AMICS A L’ESPAI CAPGRÒS

 

 

Tres amics, dues generacions i una sola exposició. L’Espai Capgròs estrena la setmana que ve una nova exposició patrocinada per Finques Pous que reuneix obre de Ricard Jordà, Andreu Teteji i Marc Prat. Es tracta, doncs, d’una mena de confluència expositiva que Jordà, un dels veterans de l’art mataroní, va voler propiciar expressament: “Els joves em serveixen per renovar les idees, aprenc d’ells i ens ho passem pipa i amb en Marc i l’Andreu hi tinc un feeling molt especial”, diu l’artista que també exposa en l’actualitat a La Destil·leria. Una escultura, un oli i un muntatge són les tres obres de Jordà, que assegura que als seus 77 anys “em trobo en un moment creatiu molt bo, i en un moment en què amb la que està caient l’art és vida, ajuda a tirar endavant i és molt necessari per la condició humana”.

Andreu Teteji, al seu torn, explica que “en Ricard Jordà m’ha ensenyat molt, sense haver estat mai mestre” i exposa 5 obres amb un estil “més figuratiu, de collage en paper, uns rostres”, explica a l’espera del seu resultat en el context. Teteji, que ja havia exposat a l’Espai Capgròs, comparteix generació amb Marc Prat que completa la mostra també amb 5 quadres més.

Prat, també es presenta com admirador de Jordà perquè “des de joves ens donava molta empenta i trempera, molta fe amb el que fèiem, que és el que l’artista més necessita”. El mataroní reivindica “l’art com a part vital de tota l’existència” i més ara quan veu que “està molt menystingut i abandonat”. Respecte l’obra que presenta a l’exposició defineix la seva sèrie com “individus que simbolitzen la capacitat que té l’ésser humà de fer grans coses i a la vegada de no veure res”.