dijous, 25 de juny del 2020

Marc Molina : “el tancament del curs es va viure d'una manera estranya”



Marc Molina és director de l’escola de teatre la SaCa de Sala Cabanyes des del curs 2012-2013 i ens explica que dissabte passat al tancar el curs és va viure una sensació molt estranya.

“Els cursos de la SaCa sempre acaben amb els tallers finals que cada grup mostra als seus familiars i amics. Tot el treball del curs va in cresccendo fins a arribar a aquest colofó final. A més, el curs s'ha tallat just quan tots els grups ja tenien la dramatúrgia feta i a punt per començar a treballar. Ha estat dur pels alumnes suspendre les funcions. Tots els grups s'havien començat a il·lusionar amb l'obra que havien de representar.  Per altra banda, el fet de no veure'ns amb els alumnes des de mitjans de març, ens ha portat, com a mínim amb els grups de secundària, a fer un tancament presencial. No volíem acabar el curs amb un trist correu electrònic desitjant bones vacances. També l'intercanvi d'inquietuds i sensacions entre professors i alumnes ha estat molt enriquidor. Amb el grups de primària, també s'ha fet un tancament però a través de videoconferència. També amb el mateix objectiu. “
“Els alumnes ens han comentat que enyoren venir a fer classe de teatre. Cosa, que com a escola, és el millor elogi que ens poden fer. El vincle que es crea en una classe de teatre on es treballa, sobretot, a partir de les emocions, és molt fort. Entre el propis alumnes, però també entre els alumnes i els professors. I haver d'aturar l'activitat sense el ritual de comiat que representen els tallers, doncs és dur i molt estrany”

Curs 2020 – 021:  20 anys de SaCa

Ara amb el repte posat en la celebració dels 20 anys el Marc Molina  i tot el seu equip estan molt il·lusionats  “perquè serà un curs especial. 20 anys s'han de celebrar. Hi haurà sorpreses i activitats que aniran més enllà de la pròpia activitat pedagògica. Esperem al setembre, poder presentar tot el que suposarà la celebració d'aquest aniversari. Però alhora, també estem a l'expectativa. Esperem que no hagi cap rebrot i que no haguem d'aturar l'activitat. De totes maneres, per aquest proper curs, l'escola ja té preparades activitats telemàtiques per si s'hagués de tornar a confinar”