dissabte, 21 de març del 2020

Teatre des de casa, la nova proposta de la Sala Cabanyes




L’entrada en vigor de l’estat d’alarma i el conseqüent confinament d’aquests dies, ha comportat afectacions a molts àmbits de la vida quotidiana, entre ells, el de la cultura. A nivell mataroní, el Teatre Monumental, Can Palauet, la Fundació Iluro, el Foment Mataroní o la Sala Cabanyes són alguns dels equipaments culturals que han hagut d’abaixar les seves persianes per tal de seguir les mesures establertes pels governs espanyol i català.

Aquesta situació ha comportat l’anul·lació de moltes de les activitats o obres que havien de ser representades al llarg d’aquests dies a la ciutat. Un exemple és la popular comèdia ‘Pel davant i pel darrere’ que s’estava estrenant a la Sala Cabanyes i que ha quedat suspesa fins a nou avís.

L’activitat cultural però no s’aturarà del tot gràcies a iniciatives com a les que la Sala Cabanyes acaba d’engegar. Prenent l’exemple d’altres teatres de Catalunya i amb l’objectiu de fer mes amenes les hores que hem de passar-nos a casa aquests dies, han tirat endavant una proposta per poder gaudir del teatre des del sofà.

La primera obra que ja han compartit a través del seu canal de YouTube és ‘La ratera’, una comèdia d’Agatha Christie representada l’any 2013 sota la direcció d’Enric Lucena i Toni Grané. Aquesta representació, d’una hora i 40 minuts de durada, gira entorn a un assassinat que es produeix en un hotel rural aïllat a causa de la neu en ple hivern. La idea és anar oferint funcions de diferents gèneres i dirigides a públics diversos. De moment, la iniciativa està calant entre la ciutadania.

Per fer més extensiva la proposta, Sala Cabanyes i Mataró Audiovisual han arribat a un acord per difondre a través de Mataró Televisió i Mataró Ràdio les diferents obres que vagin publicant.

A Mataró Televisió es podran veure els divendres a partir de dos quarts d’onze de la nit i dissabte a  les sis de la tarda. Entre les representacions s’emetran  s’hi troben ‘La ratera’ que serà la primera i més endavant també es podran veure ‘La bella dormida’ i el musical ‘Els Miserables’.

Per Mataró Ràdio, en canvi, es recuperaran les obres de ràdio teatre del programa ‘Amunt el Teló’. Aquest dissabte doncs, ja es podrà escoltar ‘El violinista a la teulada’ a les set de la tarda i diumenge a les deu de la nit, ‘Revisió anual’.

+ info – publicat per
Informa: L.Sanmiquel
mataroaudiovisual.cat