dimarts, 10 de març del 2020

Impuls a la presència del català en videojocs i aplicacions :: Tocs 191

Tocs de llengua
Actualitat sobre la Direcció General de Política Lingüística
Departament de Cultura
Direcció General de Política Lingüística
Març 2020 #191
El Departament de Cultura impulsa la presència del català en videojocs i aplicacions
El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha obert una línia d'ajuts que té com a objectiu promoure l'ús del català en l'àmbit tecnològic i molt especialment en l'entreteniment digital dels joves. Fins al 18 de març, les empreses que incorporin el català en els productes digitals, especialment aplicacions i videojocs, poden sol·licitar una subvenció per traduir-los.
La convocatòria s'inscriu en les mesures de Política Lingüística per impulsar el català en el món digital i sobretot en l'entreteniment digital. També respon a la necessitat que hi hagi disponibilitat de productes tecnològics en català per als ciutadans que trien aquesta llengua d'ús: segons la darrera enquesta oficial sobre les TIC a la llar, el 45,7 % dels ciutadans de Catalunya tenen configurat el mòbil en català; el 46,4 %, el sistema operatiu de l'ordinador i el 40,2 %, el de la feina, i el 43,3 %.
Llegiu-ne més

Altres notícies d'interès

TwitterFacebookImprimeix

ISSN: 2385-3786 | Dipòsit legal: 15832-2014
Generalitat de Catalunya
Avís legal | D'acord amb l'article 17.1 de la Llei 19/2014, la ©Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització i que no es desnaturalitzi la informació (article 8 de la Llei 37/2007) i també que no es contradigui amb una llicència específica.