dilluns, 9 de març del 2020

I vols participar ?? : Imagina com hauria de ser la XIX Gala Catalunya Aixeca el Teló!
Com seria el nostre món si no existís el teatre? ADETCA, l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya, entitat organitzadora de la Gala Catalunya Aixeca El Teló, una gala on hi pren partit tant el teatre professional com l’amateur que encarnem des del món dels ateneus. ADETCA ha decidit enguany obrir un concurs d’idees per elaborar el guió de la XIX gala, que tindrà lloc al Gran teatre del Liceu el pròxim 7 de setembre de 2020.
L’única premissa és partir d’aquesta pregunta prèvia: “Com seria el nostre món si no existís el teatre?”, i a partir d’aquí fer volar la imaginació i escriure el guió de la gala. Hi pot participar qualsevol persona o entitat que pertanyi a la comunitat teatral, ja sigui professional o no, sota pseudònim.

En què consisteix la gala?
Bàsicament és una presentació dels espectacles teatrals que es faran a Catalunya durant la temporada 2020-2021, donant-li un final apoteòsic que aporti optimisme, malgrat els problemes de finançament que arrossega el sector, i que fan preocupar tota la comunitat. El guió ha de ser concebut tenint en compte que TV3 farà la retransmissió de la gala, i que aquesta tindrà una durada d’una hora.
En concret, ADETCA demana a tothom qui vulgui participar:
Un text d’unes 300-400 paraules on hi aparegui el desenvolupament de la idea i una proposta d’escaleta on hom imagini qui hauria de conduir la gala, les actuacions que hi podrien haver, el tipus de música, com jugaries les projeccions audiovisuals, quina gent del món de l’espectacle hi pot intervenir, com s’integraran els premis honorífics, etcètera. El premi del concurs és de 2.000€ (retencions no incloses).

Bases del concurs