dimecres, 11 de març del 2020

El 13 i 14 de març, IV Congrés de Pastorets de Catalunya a l’Espluga de Francolí




La trobada dels Pastorets d’arreu de Catalunya proposa una vintena d’activitats de formació i diverses iniciatives culturals

El IV Congrés de Pastorets de Catalunya abordarà els dies 13 i 14 de març a l’Espluga de Francolí qüestions de present i de futur de l’obra teatral i la cultura popular. Ho farà a través d’una vintena d’activitats formatives i amb més de vint ponents, tant des del punt de vista amateur com des de l’experiència professional de Toni Albà, Carles Martínez, Joan Lluís Bozzo i Salvador Cardús, entre molts d’altres. A més a més, l’esdeveniment vol anar més enllà d’una trobada formativa i arrodoneix la programació amb activitats culturals molt vinculades amb el territori, mentre que també es tematitzen en clau local els actes principals que estaran oberts a tot el públic.

El IV Congrés està organitzat per la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i els Pastorets de l’Espluga de Francolí. La darrera edició va ser el 2009 a Mataró.

Un dels objectius de l’organització del Congrés és oferir un cap de setmana ple d’activitats i visites turístiques per a totes les persones que hi participin. Per aquest motiu, els Pastorets de l’Espluga i l’Ajuntament de l’Espluga han acordat ofertes en els equipaments turístics i d’allotjament per completar l’estada dels congressistes al municipi.

Quant a les propostes formatives aquestes s’estructuren en sis eixos: acadèmic, direcció i gestió, artístic, tècnic, maquillatge i vestuari. Les activitats es desenvoluparan durant el dissabte als espais i aules del Casal i el Casalet de l’Espluga de Francolí, amb dos escenaris principals: el teatre del Casal i la sala Folch i Torres del Casalet. Hi haurà sessions formatives, per exemple, de comunicació en xarxes socials, d’intepretació, de direcció, de tecnologies digitals a escena, de pirotècnia, de postissos i vestuaris.

+ info – publicat per
www.novaconca.cat