dimecres, 4 de març del 2020

Coral Consegal, la primera de moltes




És la nova directora d''Els Pastorets de Mataró'
    
"Vivim en una societat en la qual els homes sempre han estat al capdavant i les dones, a l'ombra"

Quan li van proposar, no s'ho esperava i va necessitar un parell de dies per valorar els avantatges i inconvenients de llançar-se a la piscina. Finalment, la Coral Consegal va acceptar l'encàrrec de ser la nova directora d''Els Pastorets de Mataró': "Sempre he ajudat en tot allò que podia, però mai no m'havia plantejat que em tenien en compte per exercir aquest rol i és per això que va ser una sorpresa molt gran".

El seu debut és encara més especial pel fet que és la primera dona que lidera aquest espectacle en els seus cent anys d'història. "Vivim en una societat en la qual els homes sempre han estat al capdavant i les dones, a l'ombra", afirma la mataronina, qui afegeix que 'Els Pastorets' no podien quedar al marge del canvi de mentalitat que estem experimentant darrerament. "Espero i estic segura que seré la primera de moltes dones que dirigiran l'obra", apunta.

Per a ella, 'Els Pastorets' és un espectacle molt especial, "un dels clàssics més macos que tenim a Catalunya". Malgrat que escollir li costa, Consegal ressalta les coreografies del pròleg, els personatges "profunds" com Satanàs, les escenes "grandioses" del primer acte i els mecanismes tradicionals que encara es conserven. Amb tot, encara no té clar quina serà la seva proposta: "Estic una mica a les beceroles; tinc idees per aportar el meu punt de vista, però no hi ha res claríssim".

El vincle de l'entrevistada amb la Sala Cabanyes ve de lluny. "Quan estudiava setè d'EGB fèiem molt de teatre a l'escola i ja m'agradava; suposo que és per això que quan un company de l'altra classe em va parlar de la Sala Cabanyes em vaig apuntar als cursos de seguida", explica. Això va ser l'octubre de 1995 i la seva relació amb l'equipament segueix vigent. "Recordo especialment 'El cercle de la vida', versió lliure d''El rei lleó' on em van donar el meu primer paper amb cara i ulls", afirma.

El musical, la seva gran passió 

Llicenciada en Geografia i tècnica operadora de ràdio al control central d'Agents Rurals, la veritable afició de la Coral Consegal són els musicals. "He tingut la sort de poder actuar en diversos espectacles de la Sala Cabanyes com 'Annie', 'El Mikado', 'Els Miserables' i 'Josep i el seu abric multicolor', i al maig protagonitzaré 'Mary Poppins'", explica. Ella mateixa es defineix com "un cul inquiet", a qui també li agrada caminar, la fotografia, ballar, l'scrapbooking i el centre històric de Mataró.

APUNTS
Un musical: 'Flor de nit', de Dagoll Dagom.
Un cantant: Idina Menzel.
Un objectiu: Acabar els meus estudis de doblatge.
Un viatge: Tornar al Parc Nacional de Yellowstone.

+ info
Berta Seijo
Foto: Daniel Ferrer