divendres, 28 de febrer del 2020

Vols parlar en català amb Siri, viatjar a Mart, jugar la Superbowl? No et perdis el Butlletí de Cultura Digital de #febrer2020

.
.
.
.

Oscar a millor curtmetratge

Hair Love

L'última edició dels premis Oscar va guardonar a la categoria de millor curtmetratge la pel·lícula Hair Love, una producció dirigida i escrita pel director de cinema, escriptor, productor i exjugador de futbol americà Matthew A. Cherry i la productora Karen Rupert Toliver. El curt parla de la relació d'un pare i la seva filla Zuri, i les dificultats en fer-li un pentinat especial per un dia especial.

El projecte neix davant la falta de referents on és representi la relació entre pare i filla, a la vegada que promoure hair love a totes les dones i homes afroamericans. En el seu discurs d'agraïment, Cherry va explicar que se sent orgullós que el curt pugui aportar una nova visió del món a tots els infants que el vegin. D'aquest curt se n'ha fet un llibre amb el text del mateix Cherry i les il·lustracions de Vashti Harrison.

Els clàssics més vius que mai

Clàssics Reloaded

Un altre febrer tornem a portar-vos el tradicional Classics Reloaded: les grans obres d’art reinterpretades per artistes actuals. Simples i bells homenatges als grans artistes, recreacions hilarants o punyents crítiques a la nostra societat a nivell ètic, ecològic, tecnològic o polític. Els clàssics un cop més interpreten el nostre present i el nostre futur!

Et convidem...

MACBA - Takis 

El MACBA exposa fins el 19 d'abril l'obra de l'artista grec Takis, pioner en la creació de noves formes artístiques utilitzant el magnetisme, la llum i el so. Aquesta exposició vol posar de relleu la bellesa de l'univers electromagnètic alhora que l'espectador descobreix el poder de les forces invisibles que animen el món. Voleu anar-hi? Envieu-nos un mail i opteu al sorteig de 15 entrades!

Publicitat

Les altres grans campanyes de l'any

Aquest any no volem deixar d'explorar amb vosaltres alguns dels anuncis més interessants que ens han portat dos moments d'espectació massiva com són la Super Bowl i l'Any Nou Xinès. La creativitat no només es concentra en les nostres estimades campanyes nadalenques!

Febrer 2020

#VideojocsCatalans

#VideojocsCatalans és una secció mensual del Blog de Cultura Digital que vol posar-te al corrent de les novetats de llançaments i/o iniciatives de la indústria catalana dels videojocs. Aquí teniu els videojocs catalans que us presentem aquest mes de Febrer!

Tallers, conferències, exposició...

Into the Videogames

El 29 de febrer s'organitza a Sant Boi de Llobregat una jornada de Videojocs amb tallers i conferències per a tota la família. Els trobareu a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. Consulteu aquí el programa!

Fet aquí

Catalunya: plató de sèries internacionals 

Les vistes impressionants i els racons ocults que s'amaguen pel territori català han començat a ser descoberts per les productores de cinema i les noves plataformes digitals. En els últims anys, amb l'expansió de les sèries, llocs tan emblemàtics com la Catedral de Girona o el Parc Güell s'han convertit en escenaris dels nous mons creats per guionistes d'arreu. Us deixem un recull de les millors sèries internacionals gravades a casa nostra!

Us portem les millors propostes

Mart a la cultura

La cultura ja fa molts anys que es mira Mart de prop. Hem demanat a una sèrie d’especialistes que ens recomanin propostes culturals i artístiques sobre el planeta vermell perquè ens hi puguem apropar també d’aquesta forma. Aquí teniu les seves recomanacions!!!

Jornada sobre assistents de veu i llengua catalana

Nou repte: fer que Siri i Alexa ens parlin en català

Assistents de veu que regulen la pressió, estratègies empresarials i la creació d'un assistent de veu en català. Tot això, i molt més, a la crònica de la jornada organitzada pels departaments de Cultura i Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya.

ICEC

Ajuts en l'àmbit dels videojocs

 
Tens un projecte dins l'àmbit dels videojocs? L'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds d'aportacions reintegrables per a videojocs. El termini acaba el 29 d'abril. Consulta les bases aquí.

Monstres i marionetes 

Howl from Beyond the Fog

El passat novembre, la productora japonesa LosGatos Works va presentar el curtmetratge 'Howl from Beyond the Fog', que relata la trobada entre un noi, Eiji, i una dona cega, Takiri, enmig d'una espessa boira creada per Nebula, un monstre gegant, en un petit poble de Japó. El director Daisuke Sato ofereix una entrada fresca i nostàlgica al gènere kaiju. La principal criatura de la pel·lícula, és un "kaiju man-in-suit" (o sigui, un home dins de la criatura), una tècnica que ret homenatge als monstres gegants clàssics. A més, la pel·lícula es distingeix pelr la combinació de titelles i animació stop-motion. Aquí us deixem el making-of!

No us perdeu les properes activitats de cultura digital:


Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat

  
27 FEBRER
Diàleg Vides transparents? La revolució de la intimitat en l’era de les xarxes socials. Monestir de Pedralbes. Barcelona
28 FEBRER
Jornada 'Women in Games: El poder de la dona al videojoc i els eSports'. CCCB. Barcelona
Fins al 28 FEBRER
‘POETIC AI’, exposició immersiva de l'estudi Ouchhh. L'Ideal. Barcelona
29 FEBRER
Into the Videogames: xerrades, tallers, showroom... Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer. Sant Boi de Llobregat
2 MARÇ
Conversa entre Pilar Lacasa i Gregorio Luri. Forma part del cicle El joc permanent. Oci digital i societat hiperconnectada. CCCB. Barcelona
5 MARÇ
Pensar en futur: habilitat clau per prendre millors decisions, amb Genís Rosa i Elisabet Rosselló. BSM - UPF. Barcelona
9 MARÇ
Xerrada Cultura 5G. Fundació Romea per a les Arts Escèniques. Barcelona
Fins el 16 MARÇ
Cicle de conferències El joc permanent. Oci digital i societat hiperconnectada dins els actes paral·lels a l'exposició Gameplay. CCCB. Barcelona
16 MARÇ
Alessandro Baricco conversa amb Jorge Carrión. Forma part del cicle El joc permanent. Oci digital i societat hiperconnectada. CCCB. Barcelona
Fins el 7 ABRIL
Activitats d'hivern 2020FAB Casa del Mig: Punt Multimèdia. Barcelona
6 - 9 ABRIL
Química i Realitat augmentada: Casal de Setmana Santa 2020. La Mandarina de Newton
Fins el 19 ABRIL
Takis. Quan l'energia és art. MACBA. Barcelona
Fins el 3 MAIG
Gameplay. Cultura del videojoc. CCCB. Barcelona
9 - 13 JUNY
XII Mostra Sonora i Visual. CC Convent de Sant Agustí. Barcelona
a partir de l'11 DESEMBRE
Exposició “Una MIRada a l’espai. Cinema i astronàutica”. mNACTEC. Terrassa
Fins al 31 DESEMBRE 2020
"Rere els murs del monestir. Set-cents anys d’una història en femení" (documental interactiu, exposició 3D i videojoc). Monestir de Pedralbes. Barcelona
 (la data és el termini màxim)
  
27 FEBRER
Projectes de videojocs per participar a la Game Connection Asia
28 FEBRER
Propostes de ponències per participar a la Game Connection Asia
2 MARÇ
Premis STARTS: innovació en tecnologia, indústria i societat estimulada per les arts. Iniciativa de la Comissió Europea
3 MARÇ
Videojocs per participar al concurs Three Headed Monkey Awards (3HMA) de la UPC
8 MARÇ
Convocatòria per a la XII Mostra Sonora i Visual. L'objectiu és fomentar la creació artística contemporània local i internacional.
20 MARÇ
Convocatòria de papers sobre: Intel·ligència artificial, machine learning i models generatius en les arts i el disseny per a Artnodes
15 ABRIL
Convocatòria per exhibir un projecte audiovisual al VR Arles Festival (França)
14 MAIG
Ajuts Europa Creativa per establir ponts entre continguts culturals i audiovisuals a través de la tecnologia digital
15 MAIG
Participació a l’estand de Catalan Arts al Midem de Cannes 2020.ICEC
20 MAIG
Ajuts Europa Creativa per a un projecte pilot per a noves formes de creació a través de tecnologies digitals “Creative innovation Lab 2020”
Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat