dimarts, 4 de febrer del 2020

Nous propòsits, els millors vídeos, podcasts, entrades... Butlletí de Cultura Digital - Gener 2020

.
.
.
.

Dos mòbils, un videoclip

Circles, de Post Malone

El cantant, productor i compositor americà Post Malone ha presentat el videoclip (de fet, la segona versió) del seu tema Circles. Un videoclip que, per poder gaudir d'una forma completa, cal veure en dos mòbils alhora. Tal qual. En un es baixa la part dreta (la que explica la versió del noi de la història) i en l'altre la part esquerra (la part vermella, la història que viu la noia). Un experiment curiós que us recomanem que feu. Bonic, interessant, diferent... 

Fets aquí!

#VideojocsCatalans de 2019

Tots els anys fem una foto de grup amb els videojocs catalans publicats entre l'1 de gener i el 31 de desembre. Volem que sigui un llistat exhaustiu, així que si trobeu a faltar algun joc feu-nos-ho saber i l'afegirem. Aquí teniu els videojocs catalans del 2019!!!

4YFN ➡️ XSide

La creativitat i les startups juntes a l'XSide

Arriba febrer i amb ell el MWC, el congrés dels mòbils, i el 4YFN, el congrés de les startups. Enguany, aquestes dues grans cites s'han unit a Sonar per  crear l'XSide, un esdeveniment experiencial on es presentarà música d'avantguarda, xerrades, instal·lacions interactives d'art digital, debats professionals... i la presència d'startups creatives. Nosaltres hi serem!

Et convidem

L'Ideal - Poetic AI by Ouchhh

L'Ideal, el centre d'art digital del Poble Nou, presenta cada divendres, en col·laboració amb el Mira Festival, l'exposició immersiva "POETIC AI". Creada pel reconegut estudi Ouchhh, van seleccionar vint milions de línies de text de llibres i articles científics i les van transmetre a una intel·ligència artificial. Aquesta en va crear un nou discurs en clau poètica. Un bonic espectacle que combina art, ciència i tecnologia. Voleu anar-hi? Envieu-nos un mail i opteu a les entrades per al dia 21 de febrer!!!

Coneix més a fons...

El món del podcàsting

En els darrers anys estem vivint un canvi de paradigma: els consumidors podem i volem escollir què escoltem, quan ho volem escoltar i on ho volem escoltar. El podcàsting ens està donant la solució, i ens ofereix un contingut que s'adapta als nostres gustos a la perfecció. Et presentem els podcasts!

Les notícies més curioses

Fresc & Freak

Fresc & Freak és una secció que vol recollir notícies curioses, estranyes, divertides, i potser no directament relacionades amb la tecnologia però sí amb el món transmèdia i amb la innovació, amb un resultat freak i creatiu. No us ho perdeu!!!!

Les apps t'ajuden

Com complir els bons propòsits d'any nou

Acabem de començar un any nou i un clàssic és fer una llista de propòsits que volem complir, actituds i activitats que volem canviar i que a tenim ben clar que podrem cumplir. Però, ai, generalment al cap d’un (curt) temps ho deixem estar! La tecnologia i les apps et poden ajudar a mantenir aquests bon propòsits durant molt de temps.

Sorprenents, innovadors, originals... imperdibles!

Els nostres millors vídeos de 2019

I comencem l'any amb nostàlgia fent un repàs dels millors vídeos que us vam presentar l'any passat, que ens han interessat per la seva originalitat, bellesa, innovació, perquè són sorprenents o perquè barregen d’una manera especial l’art i la tecnologia. Si us veu perdre algú butlletí, aquí us deixem el nostre rànquing

Et convidem...

Greta & Friday a l'Escenari Joan Brossa

Greta & Friday és una història d'amor adolescent. Una història dels nostres temps. Els joves es coneixen en una manifestació pel canvi climàtic impulsada per la Greta Thunberg (Friday for Future). Amor etern en un món que es destrueix. Voleu anar-hi? Tenim 2 entrades dobles per al 7 de febrer!!!

The Last Mile

Els "escarabats" s'acomiaden de les carreteres

L'alemanya Volkswagen ha decidit retirar la producció del famós Beetle, l'escarabat que durant 70 anys ha format part del nostre paisatge i de les nostres carreteres. I per acomiadar-lo com cal ha fet aquest bonic i tendre vídeo commemoratiu anomenat "The Last Mile", amb referències a Footlose, Andy Warhol i els Beatles (el cotxe apareixia en una de les seves portades i la música del vídeo és el famós Let it Be dels Beatles cantat per un cor infantil). I és que el cotxe, després d'acompanyar tota la vida d'una família, recorre en solitari la seva darrera milla mentre la gent l'aplaudeix i se n'acomiada.

Volkswagen ara es dedicarà a la producció de vehicles elèctrics. I és que, com diu el final de l'espot, "Quan un camí acaba, en comença un altre". Fins sempre, Beetle!!!
No us perdeu les properes activitats de cultura digital!!


31 GENER
Inauguració del fons bibliogràfic de ciència ficció Fundación Asimov. Biblioteca Montserrat Abelló. Barcelona
Fins al 31 GENER
Exposició Miralls, dins i fora de la realitat. CosmoCaixa. Barcelona
1 - 28 FEBRER
Eufònic Urbà: exposició Tonalitats Afectives. Arts Santa Mònica. Barcelona
3 FEBRER - 16 MARÇ
Cicle de conferències El joc permanent. Oci digital i societat hiperconnectada dins els actes paral·lels a l'exposició Gameplay. CCCB. Barcelona
7 i 8 FEBRER
Eufònic Urbà: AV, performances, accions sonores i presentacions de projectes. Arts Santa Mònica. Barcelona
7 - 11 FEBRER
Biennal Ciutat i Ciència. Barcelona
13 FEBRER - 16 MARÇ
Cicle de conferències El joc permanent. Oci digital i societat hiperconnectada. CCCB. Barcelona
19 FEBRER - 18 MARÇ
Curs Internet i pensament crític: Perspectives sobre la xarxa. Convent de Sant Agustí. Barcelona
25 FEBRER
ADG BIG Talk: Desatranques Jaén. Disseny Hub. Barcelona
26 FEBRER - 25 MARÇ
Curs Híbrids. Arts en viu i tecnologia digital. CCCB . Barcelona
Fins al 28 FEBRER
‘POETIC AI’, exposició immersiva de l'estudi Ouchhh. L'Ideal. Barcelona
Fins el 19 ABRIL
Takis. Quan l'energia és art. MACBA. Barcelona
Fins el 3 MAIG
Gameplay. Cultura del videojoc. CCCB. Barcelona
a partir de l'11 DESEMBRE
Exposició “Una MIRada a l’espai. Cinema i astronàutica”. mNACTEC. Terrassa
Fins al 31 DESEMBRE 2020
"Rere els murs del monestir. Set-cents anys d’una història en femení" (documental interactiu, exposició 3D i videojoc). Monestir de Pedralbes. Barcelona




2 FEBRER
Premi Lluis Carulla. Premi a projecte cultural transformador.
9 FEBRER
Programa d'Immersió a Silicon Valley Desafía San Francisco per a startups de base tecnològica
12 FEBRER
Convocatòria EACEA. Suport al desenvolupament de jocs europeus.
24 FEBRER
La Roda, primera convocatòria adreçada a joves creadors per desenvolupar un projecte d’art i tecnologia.
3 MARÇ
Videojocs per participar al concurs Three Headed Monkey Awards (3HMA) de la UPC
20 MARÇ
Convocatòria de papers sobre: Intel·ligència artificial, machine learning i models generatius en les arts i el disseny per a Artnodes
14 MAIG
Ajuts Europa Creativa per establir ponts entre continguts culturals i audiovisuals a través de la tecnologia digital

Àrea de Cultura Digital. Institut Català de les Empreses Culturals
Passatge de la Banca, 1-3, 08002 Barcelona
digital.icec@gencat.cat
http://culturadigital.blog.gencat.cat