dijous, 6 de febrer del 2020

65.000 persones han assistit a les gairebé 300 representacions de Pastorets que s’han fet a Catalunya aquesta temporada




Els Pastorets del Vendrell tancaran la temporada dels Pastorets 2019-2020 on unes 65.000 persones han assistit a les quasi 300 representacions que s’han fet a tota Catalunya. El president de la Coordinadora de Pastorets, Lleonard del Río, explica que “en general, els grups han mantingut i incrementat l’assistència d’espectadors respecte la temporada anterior”. “Dades a banda és evident que ens trobem davant el fenomen teatral per excel·lència del Nadal a Catalunya”, ha remarcat del Río. 

La temporada va començar el passat 14 de desembre amb els Pastorets del Centre de Gràcia de Barcelona i acabarà, com ja és usual, amb els Pastorets del Vendrell aquest diumenge 9 de febrer. El Teatre Municipal Àngel Guimerà de la capital del Baix Penedès acollirà el punt i final a prop de dos mesos de representacions per tota Catalunya que han estat possibles gràcies a més de 7.000 persones s’han mobilitzat per mantenir viva aquesta tradició entre tramoies, actors i actrius, tècnics, responsables de vestuari i maquillatges, entre molts altres. 

TRET DE SORTIDA AL PALAU DE LA GENERALITAT
L’inici de temporada dels Pastorets es va fer el passat 24 de novembre al Palau de la Generalitat, “una fita destacada”, tal i com explica Lleonard del Río, ja que “és la segona vegada a la història que es representen en aquest escenari”. Més de 120 persones van fer-la possible entre actors, músics i tècnics provinents del grup de Pastorets de Cardona i de la Banda de Cardona, a més d’una vintena de col·laboradors de més d’una desena de Pastorets d’arreu de Catalunya. El grup El Traspunt de Cardona ha celebrat enguany els 75 anys del text que es va veure al Palau de la Generalitat i ja en fa més de 120 que fan Pastorets. Les quatre escenes que es van representar van tenir marcs ben diferents: el Pati dels Carruatges, el Pati dels Tarongers, la Galeria Gòtica i el Saló Sant Jordi. El mateix president, Quim Torra, va assistir a l’acte i en el seu parlament va destacar que ell també “ha viscut el món dels Pastorets”.

MÉS DE 40 REPRESENTACIONS EN UN SOL DIA
El 29 de desembre va ser enguany el dia que més representacions hi va haver arreu de Catalunya. Un total de 40 municipis representaven Pastorets gairebé simultàniament.

IV CONGRÉS DE PASTORETS DE CATALUNYA
Aquest 2020, però, els Pastorets no s’aturaran ja que l’Espluga de Francolí acollirà, el proper 14 de març, la 4a edició del Congrés de Pastorets de Catalunya. El Congrés, que servirà de punt de trobada de totes les persones que fan possible aquesta tradició a Catalunya, acollirà activitats formatives, tallers i ponències durant tot el dissabte als espais del Casal i el Casalet de l’Espluga de Francolí.

Aquest municipi va ser escollit per organitzar el IV Congrés en una candidatura on també hi van optar Navarcles, Terrassa i Sant Feliu de Llobregat. Tot i que la jornada principal se celebrarà el dissabte 14 de març, els organitzadors i el municipi s’han bolcat a crear tot un cap de setmana d’activitats entre el 13 i el 15 de març.

Publicat per
Foto: Jordi Bedmar
pastoretsdecatalunya.cat