dijous, 12 de desembre del 2019

Presentació de llibre Les bates blanques del Xavier Giribés i Sala




Presentació i concert dirigit per Gemma Sancho, del llibre Les bates blanques de Xavier Giribés i Sala.
Les bates blanques recull l’experiència vital del seu autor, Xavier Giribés i Sala (Mataró, 1958), sempre vinculat a la vida cultural de Mataró. Per una banda, amb iniciatives de caire pedagògic i de fons solidari, a través dels Antics Alumnes de Valldemia. I per l’altra, la seva passió pel teatre va fer que col·laborés activament amb el teatre Sala Cabanyes de Mataró. L’any 2009 li van detectar un càncer de còlon greu contra el qual va lluitar, contradient tot pronòstic mèdic, fins al 2016.
El llibre explica el dia a dia de conviure amb el càncer: com afrontar l’evolució de la malaltia, com adaptar-se a una nova vida i, finalment, perquè va decidir escriure'l. La intenció d’en Xavier era compartir la seva experiència i poder publicar un llibre que contribuís a la recaptació de fons per a la investigació del càncer colorectal.
Els beneficis de l'edició d'aquest llibre es destinaran al projecte d’investigació “Estudi dels mecanismes de resistència al tractament del càncer colorectal” de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), de Can Ruti.
Com diu un dels metges que el va tractar: "és un llibre que per la seva humanitat ens tocarà com a familiars i amics o com a pacients".
A càrrec de la Maria Escalas, escriptora, la Dra. Eva Martínez Balibrea, investigadora en cap del grup de recerca de càncer colorectal de l'IGTP, de Can Ruti i l’Imma Folch, editora del llibre.
Organitza: Biblioteques de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Dijous 12 de desembre de 2019
19 h
Biblioteca Pompeu Fabra

Publicat per